Stabilūs santykiai šeimoje neigiamai atsiliepia žmonų seksualumui

Paradoksalu, bet paaiškėjo, kad kuo ilgiau pora gyvena kartu, kuo mažiau jų šeimoje barnių ir konfliktų, tuo didesnė tikimybė, jog vyras bus neištikimas. Hamburgo universiteto (Vokietija) mokslininkai atlikę tyrimą priėjo prie išvados, kad ilgi ir stabilūs šeimyniniai santykiai neigiamai atsiliepia žmonų seksualumui, rašo „The Telegraph“.

Per apklausą paaiškėjo, kad 60 proc. moterų pragyvenus santuokoje ketverius metus, seksualinis geismas gerokai sumažėja.<br>123rf
Per apklausą paaiškėjo, kad 60 proc. moterų pragyvenus santuokoje ketverius metus, seksualinis geismas gerokai sumažėja.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2012, 1:56 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:11 AM

Tyrime dalyvavo 530 savanorių – vyrų ir moterų. Tarp visų tyrimo dalyvių buvo atlikta apklausa dėl vyrų ir moterų savitarpio santykių. Paskui, remdamiesi tomis anketomis, mokslininkai padarė savo išvadas. Anot jų, jei pirmajame santykių etape moteriai labai svarbu geras seksas, kuris neretai tampa savotišku instrumentu kuriant pilnavertę šeimą, tai po kiek laiko intymūs santykiai atsitraukia į antrą vietą, o dar vėliau – į trečią.

Taip atsitinka, kai pora sutvirtėja ir tampa stabili. Per apklausą paaiškėjo, kad 60 proc. moterų pragyvenus santuokoje ketverius metus, seksualinis geismas gerokai sumažėja. Tada moterys nori sekso 50 proc. rečiau nei santykių pradžioje. Užtat švelnumo ir glamonių iš savo vyrų 90 proc. moterų laukia pragyvenusios santuokoje net ir daugiau kaip 20 metų.

Tuo tarpu su vyrais – viskas priešingai. Vyriškas libido visiškai nepriklauso nuo kartu pragyventų metų. 80 proc. respondentų nori reguliaraus sekso praėjus ir ketveriems, ir 14 bendro vedybinio gyvenimo metų. O dvasinės šilumos, pragyvenus kartu 20 ir daugiau metų, iš savo antrųjų pusių laukia tik 25 proc. vyrų. Anot tyrimo vadovo, dr. Dietricho Klusmanno, stipriausia vyrų motyvacija labiau domėtis savo antrąja puse, tai tikėtinas ar esamo konkurento buvimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.