Kodėl vyras pavydi, kai žmonai sekasi?

Jūsų santykiai su sutuoktiniu staiga pasikeitė po to, kai atsikratėte dvylikos kilogramų, buvote paaukštinta pareigose arba pradėjote savo verslą? Jūs kaip ir anksčiau mylite savo vyrą, tačiau iš jo pusės pajutote šaltumą ir priešiškumą. Ne, vyras jus tebemyli, bet jis paprasčiausiai ėmė jums pavydėti. Tačiau vyriško pavydo negalima ignoruoti ir žiūrėti pro pirštus, rašo Wherewoman.ru. Nes praeis nedaug laiko ir jūsų šeimoje prasidės nuolatiniai konfliktai ir skandalai, o vyras vis dažniau stebins jus savo neadekvačiu elgesiu. Dažniausiai vyrai pavydi savo žmonoms profesinio pakilimo, bet būna, kad tiesiog pavydi, jog jos išvaizdžios.

Vyriškas pavydas vis dažniau kyla dėl to, kad moterys konkuruoja su vyrais.<br>123rf
Vyriškas pavydas vis dažniau kyla dėl to, kad moterys konkuruoja su vyrais.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2012, 12:12 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:28 PM

Vyriškas pavydas vis dažniau kyla dėl to, kad moterys konkuruoja su vyrais. Tačiau nepaisant to, tiek vyrai, tiek ir moterys stengiasi išsaugoti šeimą net ir tada, kai jos lydere ir šeimos maitintoja tampa moteris. Todėl, jei jaučiate, kad sutuoktinis pradėjo jums pavydėti, reikėtų suklusti.

Sutuoktinis pavydi, kai jo žmonai sekasi darbe, tada ir jis pradeda ieškoti būdų, kaip palypėti bent vienu karjeros laipteliu. Jei vyras tobulėja kartu su jumis, stengiasi lenktyniauti, tai – nėra blogai. Vyrai – konkurentai iš prigimties. Tačiau, jei pavydas perauga į liguistą norą tapti aukštesniu pagal statusą ir uždirbti daugiau už žmoną, tai tada – rimtas signalas. Silpno charakterio vyras gali pakelti isteriją, skandalą, gali pradėti dažnai išlenkti taurelę ir pradingti laisvadieniais.

Neretai jauni vyrai tokiais atvejais susiranda meilužę. Todėl jūsų veiksmai turėtų būti ryžtingi. Todėl, pirmiausiai galvokite, ką kalbate šeimos rate. Net nereikšmingos, jūsų manymu, smulkmenos gali įžeisti sutuoktinį. Užtat pasistenkite neužsibūti darbe ir skirkite daugiau dėmesio šeimai. Nepasakokite vyrui apie savo pasiekimus. O jei jūsų atlyginimas kelis kartus didesnis nei jo, taip pat neakcentuokite to. Dalį pinigų atidėkite ir tiek.

Yra ir tokių vyrų, kurie pavydi savo žmonos išvaizdos. Jūs – patraukli, skoningai apsirengusi, elegantiška, o greta jūsų vyras atrodo tikras nevykėlis. Nors ne vienam vyrui patinka, kai į jų žmonas atkreipia dėmesį kiti vyrai, tačiau tada jaučiasi ypač menku prieš savo gražuolę žmoną. Mat jis galvoja, kad, anksčiau ar vėliau, moteris susiras sau labiau tinkantį vyrą. Tačiau tokio tipo pavydas dažnai baigiasi liguistu pavydu. Kartais vyras nenorėdamas jaustis menkysta, pradeda flirtuoti su kitomis moterimis matant žmonai. Todėl moteris turėtų pasielgti išmintingai: įrodyti sutuoktiniui savo meilę. T.y. ji turėtų demonstruoti savo šiltus santykius viešoje vietoje, o ne vien namuose. Todėl gatvėje nesidrovėkite paimti jį už rankos arba apkabinti. Jei kartu dalyvaujate vakarėlyje, pasistenkite labiau laikytis už vyro nugaros, kai jis bendrauja su draugais.

Palepinkite vyrą smulkmenomis, dovanėlėmis, pasiūlykite kartu nueiti į koncertą ar išvykti į trumpą kelionę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.