Kodėl verta seksu užsiiminėti rytais?

Šiaurės Airijos mokslininkai tyrinėdami širdies kraujagyslių ligų profilaktikos klausimus, priėjo prie netikėtos išvados: geriausia kardiotreniruotė – rytinis seksas. Nors daugumai moterų lytiniai santykiai ryte yra problema, rašo zdravoe.com. Joms sunku vos prabudus nusiteikti intymiam bendravimui ir tam reikia skirti laiko, kurio ir taip nuolat trūksta, nes tenka bėgte bėgti į darbą. Užtat vyrams ši situacija visai kitokia: jiems seksas rytais reikalingas dėl natūralių priežasčių.

Rytinis seksas pagerina kraujotaką ir normalizuoja arterinį spaudimą.<br>123rf
Rytinis seksas pagerina kraujotaką ir normalizuoja arterinį spaudimą.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2012, 9:58 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:14 PM

Todėl Belfasto karališkojo universiteto (Didžioji Britanija) tyrėjai moksliškai pagrindė rytinio sekso reikalingumą ir sudarė jo teigiamų savybių sąrašą:

1. Pagerina kraujotaką ir normalizuoja arterinį spaudimą. 2. Sudegina 300 kalorijų, sumažina nutukimo ir cukrinio diabeto riziką. 3. Panaikina galvos skausmą, o nuolat praktikuojant – padeda atsikratyti migrenos.

4. Sumažina skausmingus pojūčius esant artritui.

5. Stiprina imunitetą ir atsparumą peršalimo ligoms. 6. Normalizuoja hormoninį foną, pasikeičia žmogaus išvaizda: paskaistėja veido spalva, plaukai įgauna žvilgesio, pradingsta smulkios raukšlelės ir panašiai.

7. Pagerina nuotaiką, pašalina įtampą, priešstresinę būseną. 8. Pakrauna energija visai dienai.

9. Šiaurės Airijos mokslininkų manymu, rytinis seksas be prezervatyvo – geras būdas atsikratyti depresijos.

10. Padidina seksualinio gyvenimo kokybę, nes organizmas būna pailsėjęs ir partneriai gali mylėtis ilgiau, aišku, jei nereikia skubėti į darbą.

Vis dėlto yra momentų, į kuriuos specialistai kviečia atkreipti ypatingą dėmesį: jei kol kas neplanuojate susilaukti vaikų, laikykite kontracepcijos priemones po ranka, nes santykiaujant ryte yra didesnė tikimybė pastoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.