Aštuonios jaunų tėvų klaidos

Mes visi padarome klaidų. Jų pasitaiko itin daug, kai pradedame daryti kažką naujo ir nežinomo. Ypač sunku būna jauniems tėvams, nes jie dar tik mokosi būti mamomis ir tėčiais, rašo disneybaby.com. O ką kalba patyrusios mamos? Paaiškėjo, kad šiame maloniame, tačiau nelengvame gyvenimo tarpsnyje, jos ne kartą buvo atsidūrusios aklavietėje ir padarė bent vieną iš šių aštuonių klaidų.

Daug jaunų mamų mano, kad suspės padaryti daug darbų iškart.<br>123rf
Daug jaunų mamų mano, kad suspės padaryti daug darbų iškart.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 16, 2012, 11:33 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:31 AM

1. Mėgino būti supermamos, superžmonos ir superšeimininkės

Dauguma jaunų mamų neprašė kitų pagalbos, nes pamiršdavo, kad negalima vienu metu tiek daug padaryti. Kai jos taip elgdavosi, greitai pavargdavo ir nieko gero nepadarydavo.

2. Nesirūpino savimi

Dažna mama galvojo vien apie mažylį ir visai nesirūpino savimi, kol įsitikino, kad negaluojanti, pavargusi ir nelaiminga moteris negali būti gera mama. Todėl labai svarbu skirti pakankamai dėmesio sau: išeiti pasivaikščioti, atlikti įvairias kosmetikos procedūras, sportuoti, susitikti su draugais ar tiesiog skaityti knygas. Sveika ir viskuo patenkinta mama geriau rūpinasi ir savo kūdikiu.

3. Neišeidavo iš namų

Lengviausiai paskęsti buityje besirūpinant savo mažyliu, kadangi namuose darbo visados atsiranda. Tačiau nuolat sėdint tarp keturių sienų – tiesiausias kelias į ligas: tiek dvasines, tiek ir kūniškas. Todėl, jei norite išvengti ligų, nuovargio, reikia daugiau vaikščioti gryname ore su kūdikiu ir būti tarp žmonių.

4. Per daug jaudinosi ir nerimavo dėl kūdikio augimo normų

Jauna mаma turėtų žinoti, kad kiekvienas kūdikis vystosi skirtingai. Todėl nereikėtų tikėtis, kad vaikas augtų pagal nustatytus standartus. Pavyzdžiui, kurios nors pažįstamos vaikas jau sėdi ar šliaužia, o jūsų dar ne. Reguliariai apsilankykite pas pediatrą ir klausykite jo patarimų, dėl kūdikio vystymosi fiziškai ir protiškai. Tegul viskas teka savo vaga.

5. Per dažnai visko bijodavo

Žinoma, jauniems tėvams, o ypač mamoms, susilaukus kūdikio aplinka atrodo gana grėsminga. Tuo periodu daug kas kelia nerimą: ekologija, ligos, klimatas ir panašiai. Tačiau reikėtų patausoti nervus ir pamėginti atsikratyti baimių.

6. Per mažai fiksavo savo mažylio pirmuosius gyvenimo metus

Todėl dažniau fotografuokite jį, filmuokite ir veskite dienoraštį, kuriame įrašytumėte įdomiausius savo mažylio gyvenimo momentus, jo pirmuosius ištartus žodžius ir frazes.

7. Kartais pamiršdavo, kad šalia – vyras!

Vaikai užauga ir palieka gimtuosius namus, o štai vyras – būtent tas žmogus, kuris būna šalia jūsų. Todėl labai svarbu išsaugoti meilę ir abipusę pagarbą.

8. Daugiau klausydavo kitų patarimų, o ne savo vidinio balso

Daugiau įsiklausykite į savo motinystės instinktą, savo intuiciją, jei atrodo, kad kažkas ne taip, neteisinga.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.