Kineziterapeutę R. Kavaliauskienę su vyru suvedė meilė šokiams

Kauno šokio teatre „Aura“ susipažinę, šeimą sukūrę ir vaikų susilaukę kauniečiai iki šiol dėkingi šokiui. Šis rimtu darbu tapęs pomėgis porai ir sulaukus keturiasdešimties neleidžia aptingti.

Kineziterapeutė R.Kavaliauskienė su vyru, drabužių dizaino konstruktoriumi, vėl pasirodys scenoje.<br>M. Patašius
Kineziterapeutė R.Kavaliauskienė su vyru, drabužių dizaino konstruktoriumi, vėl pasirodys scenoje.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė ("Laikinoji sostinė")

Nov 24, 2012, 12:58 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:11 AM

Kauno šokio teatras „Aura“ švenčia 30-metį. Šiai progai skirti renginiai įvairiose miesto erdvėse vyks iki gruodžio pabaigos.

Šiandien „Aura“ kauniečiams padovanos du nemokamus koncertus, vyksiančius „Girstučio“ kultūros rūmuose. Koncertų metu bus parodyti keli spektakliai.

Vienas jų – „Dainos, kurias dainavau“ – buvo pastatytas 1998 metais ir atkurtas specialiai jubiliejaus progai. Jame pasirodys anuomet šokę „Auros“ nariai.

Tarp šokėjų bus sutuoktinių Rūtos ir Sauliaus Kavaliauskų šeima, kurią suvedė šokis.

Šokiai atrodė tik pramoga

Dabar 40-metė R.Kavaliauskienė pasakojo, kad vaikystėje 10 metų sportavo meninę gimnastiką.

„Kai sukako 16-ka, šiam sportui tapau per sena. Su draugėmis pradėjome lakstyti į šokius. Gimnastikos trenerė Reda Baublienė, pamačiusi, kad laisvą laiką švaistome veltui, pačiupo ir nuvedė pas „Auros“ vadovę Birutę Letukaitę. Tai buvo 1989-ieji“, – prisiminė ilgametė Kauno šokio teatro narė.

Moteris prisipažino, kad iš pradžių modernūs šokiai atrodė laikinas laisvalaikio pomėgis. Lankyti repeticijas viliojo galimybė su kolektyvu išvykti gastroliuoti į užsienį.

Atsivėrus šalies sienoms į pasaulį, „Aura“ ėmė kviesti vis daugiau choreografų, kauniečiai pradėjo dalyvauti tarptautiniuose festivaliuose. Pomėgis tapo rimtu užsiėmimu.

Meilę patikrino laikas

Nepaisant intensyvių repeticijų, koncertų, gastrolių, moteris sugebėjo baigti anuometinę Lietuvos kūno kultūros akademiją, įgijo kineziterapeutės specialybę.

„Aura“ suvedė ir su vyru“, – atvirai pasakojo kaunietė.

S.Kavaliauskas į kolektyvą atėjo tais pačiais metais, kaip ir būsima žmona. Sportinius šokius šokusį jaunuolį paviliojo skelbimai, kad „Aura“ ieško vaikinų, o jei šie gerai šoks, turės galimybę pamatyti pasaulį.

Pora septynerius metus buvo bičiuliai, tačiau pamažu suprato mylintys vienas kitą ir sukūrė šeimą.

„Šokdami sugebėjome susilaukti ir dviejų vaikų“, – šypsojosi R.Kavaliauskienė.

Padeda atsipalaiduoti

Intensyviai pora šoko gerą dešimtmetį. Tačiau treniruočių nepamiršta iki šiol. Kauno klinikinės ligoninės kineziterapeutė ir drabužių dizaino konstruktorius dalyvauja kai kuriuose „Auros“ projektuose.

„Šokis mums su vyru yra saviraiškos būdas.

Aktoriai save moka išreikšti kalbėdami, mes – kūno kalba. Repeticijų metu pamirštame buitinius rūpesčius, atsipalaiduojame. Dalyvavimas koncertuose suteikia nenusakomo, pakylėjančio adrenalino“, – tikino kauniečiai.

Šį vakarą R. ir S.Kavaliauskai šoks ne tik atkurtame spektaklyje „Dainos, kurias dainavau“. Pora pristatys ir 1992 metais B.Letukaitės režisuotą, ne vienerius metus labai populiarų buvusį spektaklį „Valsas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.