Meilė žudo lėtai (konkurso rašinys)

Įsimylėjau menininkę. Iki šiam faktui įvykstant, ji buvo vienintelė menininkė pažinta iš taip arti per visą gyvenimą. Ši moteris buvo mano gidė. Per jos subjektyvią profesionaliąja prizme susipažinau su įvairia kūryba. Ji manyje atskleidė emocinį, juslinį ir gyvuliškąjį pradą.

123rf asociatyvi nuotrauka
123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Tarantula

Jan 12, 2013, 9:08 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:03 PM

Mano mylimoji buvo taip lengvai paperkama išskirtiniu ir patraukliu vizualumu ir jo atspindžiais bei kartu visiškai neprisijaukinama stereotipinių dviejų asmenų santykių koncepcijoje. Dar ir dabar nežinau kas joje mane labiau žavėjo, ar jos sugebėjimas naudoti tuos pačius įrankius, kuriant savo gyvenimą ir santykius, kaip ir kūryboje, ar jos nepaprastai patrauklus būdas sunaikinti dabartį ir meilę tam, kad įgautų šviežią įkvėpimą toliau kurti, rašyti.

Mane stulbindavo, kai matydavau ją pasitenkinant, jos skaudaus žodžio įtaiga. Vėliau, ji pasakė, kad kiekvieną kartą mane skaudindama laukdavo tos „gyvos“ ir išraiškingos reakcijos, kurios ji nėra mačiusi nei pas vieną kitą asmenį. Kartą, peržvelgus jos kambario sienas nukabintas paveikslais, atsakiau: „Tu juk netrypi šių paveikslų kojomis, nes jie tau vertingi. Tai kodėl sakydama, kad aš tau labai brangus žmogus, nesaugai manęs?“

Mūsų santykiai buvo lyg šviesos deivių ir tamsos demonų šokis. Net ir ramybės valandose, kai mūsų širdyse būdavo šviesa, jos atokaitoje po truputį veisdavosi abejonių ir nepasitikėjimo demonai. Tačiau atitrūkti taip ir nesugebėjome, nes net ir tamsiausių periodų požemiuose neišsikvėpdavo abipusė meilė ir potraukis. Klausdavau savęs, kodėl neklausome savo elementariausių pojūčių ir kuriame tariamos tikrovės vaizdinius iš savo pačių idėjų apie dalykus, kurių nėra.

Atrodo pats tikriausias ir paprasčiausias dalykas būtų įsiklausyti į save. Ar to su patirtimi išmokstama? O gal neišmoksta tie (tos), turintys (-čios) įgimtą stulbinamą naivumą ir ryžtingumą, kuris nesudaro jokio pagrindo sąlyčiui su realybe. Tada atlaidžią šypseną kelia tokios personos teigimas, kad ji - laiminga, nes visas beprotybes, kurias padarė ne dėl konkrečių aplinkybių, o jas (aplinkybes) rinkosi pati. Akivaizdu, kad dažnai manome pasirinkę aplinkybes, o iš tikrųjų rinkomės tik savo idėjas apie tariamai egzistuojančius dalykus.

Parašykite mums laišką pramogos@lrytas.lt ir papasakokite išskirtinę savo meilės istoriją. Geriausias istorijas publikuosime, o 50 istorijų apdovanosime kolekciniu 2 tomų rinkiniu „Ana Karenina“ (autorius – rusų rašytojas Levas Tolstojus) iš interneto knygyno knygos.lt. Taip pat gausite dovanų 8 „Anos Kareninos“ meilės atvirukus bei solidžią sidabruotą dėžutę.

Istorijas siųskite iki sausio 10 d. Nugalėtojus paskelbsime portale sausio 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.