Meilė gimsta vaizduotėje (konkurso rašinys)

Mano meilės istorija visad buvo komplikuota. Tiksliau jos visai nebuvo. Nebuvo tos vienintelės, kuri būtų verta plunksnos.

123rf asociatyvi nuotrauka
123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Černiauskaitė

Jan 13, 2013, 10:40 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:00 PM

Aš labai noriu tikėti, jog kiekvienas žmogus gali ir turi būti mylimas. Taip mylimas, jog visas pasaulis aprimtų bent sekundei, kad galėtų patirti visas tą jausmą apie kurį sukurtos knygos, parašytos dainos, skamba muzika ir poetų eilės.

Gražiausios istorijos sukurtos meilei ir iš meilės. Aš išgyvenau jas visas. Leidausi į kelionę viduramžiais su Tristanu ir Izolda, jaučiau Beatričės – moters, kurią Dantė regėjo vos du kartus per savo gyvenimą, svarbą jo kelionėje. Romeo ir Džiulijetos, Katerinos ir Hitklifo, jų visų istorijas... Tačiau aš nežinau kokia manoji istorija, kokia manoji kelionė, kokia jos pabaiga. Vaizduotė, tokia neaprėpiama ir neišmatuojama dovana. Lavinant ją gali nukeliauti į tokias vietas, į tokius tolius kur niekas nėra kojos įkėlęs. Tačiau gali bandyti save įtikinti vis iš naujo ir iš naujo, galiausiai pamesti save jos tėkmėje, nes pasirodo, jog realybė tampa nebe tokia įdomi.

Mano meilės istorija, tai vaizduotės istorija. Atnaujinama, trinama, papildoma, vejama lauk ir vėl pasitinkama. Noriu tikėti, jog kažkuris variantas, gali būti tas vienintelis, kuris bus vertas poeto plunksnos.

Parašykite mums laišką pramogos@lrytas.lt ir papasakokite išskirtinę savo meilės istoriją. Geriausias istorijas publikuosime, o 50 istorijų apdovanosime kolekciniu 2 tomų rinkiniu „Ana Karenina“ (autorius – rusų rašytojas Levas Tolstojus) iš interneto knygyno knygos.lt. Taip pat gausite dovanų 8 „Anos Kareninos“ meilės atvirukus bei solidžią sidabruotą dėžutę.Istorijas siųskite iki sausio 10 d.

Nugalėtojus paskelbsime portale sausio 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.