Meilei nerūpi šeimyninė padėtis (konkurso rašinys)

Pravėrusi kabineto duris ant stalo pamačiau savo mėgstamiausių saldainių dėžutę. O saldainių aš nemėgstu! Greta stovėjęs nepažįstamas vyriškas ištiesė ranką ir tarė: „Labas, aš Kęstas“.

123rf asociatyvi nuotrauka
123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ramunė

Jan 13, 2013, 7:29 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:48 PM

Kaip ir kas rytą žadintuvas nuskambėjo šeštą valandą ryto. Kaip ir kas rytą aš nusprendžiau pramiegoti. Atsikėlusi paskutinę sekundę plaukus susirišau į dvi kaseles, pasidažyti ketinau darbe, o pusryčius suvalgyti stovėdama rytiniame kamštyje.

Tai čia tas Kęstas? Dvi kaselės? Kiek man? Šešiolika metų? Ir dar vietoj makiažo užtraiškanojusios akys ir sumuštinio iš degalinės trupiniai ant lūpų? O dievulėliau! Kad skardžiai žemę prasmegčiau!

Jis pasilabino ir išėjo. Aš nusprendžiau, kad daugiau niekada jis nebepaskambins ryte pasakyti „Labas rytas“, prieš pietus palinkėti skanių pietų, o prieš darbo pabaigą — gero vakaro. Ir dar kitus 5 kartus per dieną su darbiniu pretekstu paklausti, kaip man sekasi.

Po pusvalandžio mano telefonas suskambėjo pranešdamas apie atsiųstą žinutę. „Dvi kaselės tau labai tinka“. Kvaiša! Tyčiojasi. Aukštas, atletiškas, išvaizdus. Kone svajonių vyras, o aš su dviem kasytėm kaip darželinukė.

Tos dvi kasytės taip niekada ir nebuvo pamirštos. Iš jų buvo pasijuokta vakar lygiai taip pat kaip ir prieš 5 metus, nors po tos dienos man niekada nebekilo noras jų susirišti. Niekada nebuvo pamirštas ir kitas faktas, kuris, kaip ir tos dvi kasytės, geriau niekada ir nebūtų nutikęs.

Gimtadienio proga, kaip maniau būnant tik filmuose, į duris pasibeldęs kurjeris įteikė man 25 rožių puokštę su laiškeliu „Myliu ir bučiuoju“. O aš, kvailelė, net nenutuokiau, kada jojo gimtadienis. Susiradusi jo kortelę žvilgtelėjau į gimimo datą, bet akis užkliuvo už žemiau esančios eilutės „Šeimyninė padėtis: vedęs“.

Nuo tos dienos aš kasdien kartoju tiek jam, tiek sau, kad tai tęstis negali, bet niekas nuo to nesikeičia. Bet ilgi pasivaikščiojimai pajūriu, nesibaigiantys pokalbiai visą naktį, pusryčiai į lovą ir nevystančios gėlės ant mano stalo „kažkodėl“ kelia pernelyg didelį malonumą ir nuostabiausias emocijas. O po to ir beprotiškas moralines pagirias.

Kartais norėtųsi šaukti iš laimės, kartais rėkti iš širdies skausmo, bet garsiai nei vieno, nei kito ištarti negali. Tik tyliai tyliai mylėti giliai širdyje.

Parašykite mums laišką pramogos@lrytas.lt ir papasakokite išskirtinę savo meilės istoriją. Geriausias istorijas publikuosime, o 50 istorijų apdovanosime kolekciniu 2 tomų rinkiniu „Ana Karenina“ (autorius – rusų rašytojas Levas Tolstojus) iš interneto knygyno knygos.lt. Taip pat gausite dovanų 8 „Anos Kareninos“ meilės atvirukus bei solidžią sidabruotą dėžutę.Istorijas siųskite iki sausio 10 d.

Nugalėtojus paskelbsime portale sausio 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.