71 metų amerikietės jaunystės šaltinis - vaisiai ir daržovės

71 metų Annette Larkins, regis, žino amžinos jaunystės paslaptį. Praeiviai dažnai mano, kad Annettei vos per keturiasdešimt. Tad kaip šiai moteriai pavyko išsaugoti puikią išvaizdą?

Nors Annettei jau per 70, moteris atrodo kaip keturiasdešimties.<br>annettelarkins.com
Nors Annettei jau per 70, moteris atrodo kaip keturiasdešimties.<br>annettelarkins.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2013, 11:10 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:29 PM

Pati A. Larkins tikina, kad tai – sveikos gyvensenos rezultatas. Annette yra žaliavalgė, todėl nevalgo nieko, kas yra termiškai apdorota. Jos mitybos racioną sudaro daržovės, riešutai, vaisiai, sėklos ir šviežiai spaustos sultys.

Floridoje gyvenančių Larkinsų kiemas atrodo tarsi oazė – žaliuoja kiekvienas žemės lopinėlis.

Vaisiai ir daržovės – tai moters pusryčiai, priešpiečiai, pietūs ir vakarienė. Iš sode užaugintų gamtos gėrybių garbaus amžiaus moteris spaudžia sultis. Tačiau tai dar ne viskas – Anette renka lietaus vandenį. Juo ne tik laisto savo sodą, bet ir naudoja maistui.

Didžiuliam Annettes vyro Amoso džiaugsmui, o gal ir skausmui, moteris neverčia kitų valgyti tik žalumynus. Pats Amosas prisipažįsta norintis turėti tiek pat ištvermės, kiek jo mylimoji. Nereikia nė klausti kodėl. Amosas atrodo žymiai senesnis nei jo žmona, vyras kasdien vartoja vaistus, skirtus gydyti diabetui ir sumažinti kraujospūdžiui. Štai poniai Larkins nereikia net aspirino tabletės.

„Ji yra nuostabi moteris. O Dieve, ji tikrai neįtikėtina! Ji gali padaryti viską: surinkti kompiuterį, pasiūti drabužių, užsiauginti sau maisto, kalbėti trimis kalbomis... Tai neįtikėtina“, – žmoną gyrė Amosas.

Tiesa, Annette ne visada valgė tik daržoves ir vaisius. Žaliavalge moteris tapo maždaug prieš 50 metų. Prieš 27 metus ji žengė dar vieną žingsnį – tapo vegane. Dabar viskas, ką ji valgo, yra šviežia. Ji nevalgo nieko kepto ar kaip nors kitaip apdoroto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?