Moterys dažniau nei vyrai gailisi dėl savo klaidų

Ilinojaus valstijos Šiaurės-Vakarų universiteto (JAV) mokslininkai atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad moterys gailisi dėl savo klaidų, padarytų jaunystėje, du kartus dažniau nei vyrai, rašo raut.ru.

Asmeninio gyvenimo nesėkmės priverčia moteris sielvartauti du kartus dažniau nei vyrus.<br>123rf
Asmeninio gyvenimo nesėkmės priverčia moteris sielvartauti du kartus dažniau nei vyrus.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2013, 12:02 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 1:34 AM

Tyrėjai išsiaiškino, kad asmeninio gyvenimo nesėkmės priverčia moteris sielvartauti du kartus dažniau nei vyrus. Taip pat mokslininkai nustatė, kad daugiausiai gailesčio ir nerimo moterims kelia prisiminimai, apie santykius su buvusiais mylimaisiais. Tyrimo duomenimis, 44 proc. moterų ir  19 proc. vyrų gailisi dėl savo klaidų padarytų asmeniniame gyvenime. Sociolaigai išsiaiškino, kad iš esmės kiekvienas žmogus daugiau ar mažiau gailisi dėl priimtų sprendimų santykiuose su priešinga lytimi.

Тai, kad jie kažkada nesugebėjo sulaikyti mylimo žmogaus – viena iš pagrindinių kartaus gailesčio priežasčių. Taip pat žmonės išgyvena ir dėl praleistos galimybės užmegzti pažintį su žmogumi, kuriam jautė simpatiją, tačiau dėl kažkokių priežasčių taip artimiau ir nesusipažino.

Dar viena gana didelė sielvartavimo priežastis – gailestis dėl savo elgesio ir santykių mylimojo atžvilgiu, kuris be jokios abejonės užsitarnavo didelės meilės. Mokslininkų tvirtinimu, apklausa taip pat parodė, kad dauguma iš respondentų vis dėlto mėgino kažką pakeisti, o kai kurie iš jų, prisiminę tai, kas galėjo būti, gailėdavosi ir apsipildavo ašaromis.

Be to tyrėjai nustatė, kad žmonės paprastai gailisi ir dėl to, kad nesimokė universitete, laiku neišsiskyrė su savo antrąja puse arba pasirinko karjerą ir pinigus vietoj meilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.