Dirbtinis įdegis pavertė amerikietės gyvenimą košmaru

Nuolat soliariumuose besilankanti 44 metų Patricia Krentcil iš Naujojo Džersio (JAV) tapo vyro atleidimo iš darbo priežastimi. Dėl tos pačios priežasties iš jos vaikų aplinkiniai tyčiojasi mokykloje. Amerikietė teisinasi, kad ji nuo ankstyvos jaunystės norėjo atrodyti patraukliai, todėl piktnaudžiavo soliariumais, rašo thesun.co.uk.

Patricia Krentcil šiuo metu planuoja persikelti gyventi į Didžiąją Britaniją.<br>"Youtube"
Patricia Krentcil šiuo metu planuoja persikelti gyventi į Didžiąją Britaniją.<br>"Youtube"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-27 08:24, atnaujinta 2018-03-11 00:02

„Aš negaliu prisiminti, kada pastarąjį kartą mano oda buvo blyški. Dar jaunystėje valandų valandas degindavausi paplūdimiuose arba savo sode. Kuo tamsesnis buvo įdegis, tuo patrauklesnė jaučiausi.

Prieš 12 metų pirmą kartą apsilankiau soliariume. Aš buvau pakerėta: per kelias minutes aš gavau tokį įdegio efektą, tarsi būčiau kelias dienas iš eilės kaitinusi saulėje“, – sakė nuo soliariumų priklausoma moteris.

Nuo tada, kai Patricia sužinojo apie procedūrą, siūlomą grožio salonuose, jos gyvenimas, kaip ir kitų šeimos narių, pasikeitė iš esmės: moteris vis daugiau laiko leisdavo po ultravioletiniais spinduliais, nesuprasdama, kad jai atsirado psichologinė priklausomybė nuo jų. Psichologai ją vadina tanoreksija.

Su kiekvienu apsilankymu soliariume amerikietės oda vis tamsėjo, o tai atkreipė ne vieno gydytojo dėmesį.

„Gydytojai sakė, kad toks įprotis gali būti pražūtingas, nes taip rizikuojama susirgti vėžiu. Tačiau aš įdegu tokiu būdu jau daug metų ir dėl sveikata neturiu jokių problemų. Ką tie gydytojai išmano? – retoriškai klausė Krentcil. – Yra pavojingesnių sveikatai pomėgių, pavyzdžiui, kaip rūkymas ar narkotikų vartojimas. Įdegis nekenkia, priešingai, jis suteikia estetinį pasigėrėjimą. Aš jaučiuosi taip, tarsi ką tiktai būčiau grįžusi iš atostogų.“

Moteris, susidurianti su tanoreksija, ne tik ignoruoja gydytojų įspėjimus, bet dar į šias pavojingas procedūras įtraukė ir savo dukterį Anną (6 m.) - motina vaiką paprašė įrašyti į nuolatinių soliariumo klienčių sąrašą. Neribotas seansų lankymas kainuoja 99 svarus (apie 390 litų) per mėnesį.

Raudonplaukės ir strazdanotos mergaitės veido nudegimus pastebėjo mokyklos slaugytoja ir išsikvietė jos motiną pasikalbėti. Tačiau Patricia pareiškė, kad jos dukters veidas paraudo nuo saulės, kai ji ilgai žaidė sode.

Vis dėlto ši istorija iškilo į viešumą. Tai tapo Patricios vyro Richardo atleidimo iš darbo priežastimi, nors jis – vienintelis šeimos maitintojas. Po incidento su dukterimi Anna iš jos motinos ir kitų Patricios vaikų, 19 metų Ashley, 18 metų Aleco ir 16 metų Austin, ėmė tyčiotis bendraamžiai.

Grožio salonai taip pat neliko nuošalyje. Jie užtrenkė savo duris prieš pat nepageidaujamos klientės nosį.

„Nors myliu savo vaikus labiau nei gyvenimą, pagarsėjau kaip baisiausia motina pasaulyje. Mano šeimos nariai varžosi su manimi išeiti į gatvę, nes bijo, kad iš jų juoksis ir tyčiosis. Mano vyras nebedirba ir mes beveik nebeturime pinigų.

Blogiausia tai, kad aš nebegaliu eiti į soliariumus. Tai mane žudo, aš nuolat verkiu. Viltį palaiko vienintelė mintis, kad netrukus mes persikelsime į Londoną, kur mūsų niekas nepažįsta. Be to, britai pakantesni, tolerantiškesni ir ne tokie smulkmeniški žmonės“, – svarstė moteris, įtrindama savo kūną odątamsinančiu kremu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.