Britų šeimoje kūdikis turi tris mamas ir visos jos - giminaitės

Britai Katy ir Davidas Slade'ai visada žinojo, kad nori vaikų, tačiau tai buvo jų neįmanoma svajonė. Katy sirgo reta genetine liga, todėl ji negalėjo pastoti. Jiems reikėjo aplinkinių pagalbos. Štai čia į pagalbą jiems atskubėjo Katy sesuo Lucy ir Davido sesuo Jamie. Lucy atidavė savo kiaušialąstę, o Jamie išnešiojo kūdikį, praneša dailymail.co.uk.

Katy ir Davidas Slade'ai už dukrytę Beatrix yra dėkingi savo seserims.<br>„Facebook“
Katy ir Davidas Slade'ai už dukrytę Beatrix yra dėkingi savo seserims.<br>„Facebook“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2013, 11:50 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:40 PM

„Jeigu ne mūsų seserys, mes iki šiol neturėtume vaikų. Tai pati geriausia dovana, ir mes tai labai vertiname. Visada žinojau, kad noriu tapti mama, tik nežinojau, kaip šią svajonę įgyvendinti“, – kalbėjo 31 metų Katy, ant rankų sūpuojanti dukrytę Beatrix.

„Iki šiol negaliu patikėti, kad mes tapome tėvais. Mes esame laimingiausi žmonės žemėje. Beatrix yra mūsų mažas angelas. Aš ir Katy amžinai būsime dėkingi savo seserims“, – žmonai antrino Davidas.

K. Slade visą gyvenimą mylėjo vaikus. Net jos darbas yra susijęs su vaikų ugdymu. Ji – pradinių klasių mokytoja. Genetinė liga, dėl kurios ji negali susilaukti vaikų, Katy buvo nustatyta dar paauglystėje. Ji iki šiol prisimena akimirką, kai sužinojo šią naujieną. Lucy tuomet pažadėjo, kad vieną dieną ji paaukos savo kiaušialąstę tam, kad sesuo galėtų turėti vaikų.

Jau ištekėjusi Katy kartą paklausė savo sesers, ar tuomet ji kalbėjo rimtai.

„Aš apsiverkiau, kai Lucy pasakė, kad vis tiek man paaukos savo kiaušialąstę. Genetiškai mano dukra būtų artima ir man, ir Davidui“, – pasakojo Katy.

Vis dėlto Lucy atsisakė pati išnešioti kūdikį. Ji dar neturėjo savo vaikų. Be to, tam nebūtų pritaręs jos vaikinas.

Slade'ai ieškojo surogatinės motinos įvairiais būdais. Jie net buvo pasiryžę parduoti savo namą. Tačiau visos šnekintos moterys persigalvodavo, jos norėdavo vaiką pasilikti sau. Viskas pasikeitė, kai apie surogatinės motinos paieškas Davidas prasitarė savo seseriai. 35 metų moteris nusprendė padėti broliui. Jamie jau turėjo tris savo vaikus, todėl žinojo, kas jos laukia. Be to, beprotiškai norėjo padėti savo jaunesniam broliui.

Po to prasidėjo ilgai trunkantis gydymas ir pasiruošimas. Davido sperma buvo užšaldyta, Lucy ir Jamie reguliariai vartojo hormoninius vaistus. Vėliau Lucy kiaušialąstė buvo perkelta į Jamie gimdą. Moteris buvo apvaisinta dirbtiniu būdu.

Per 2011 metų šv. Kalėdas Jamie sužinojo esanti nėščia. Mergaitė, turinti tris mamas, gimė praėjusių metų rugsėjo 1 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.