Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Dvi 70 metų prostitutės išėjo į pensiją aptarnavusios 355 tūkst. klientų (video)

Dvi garbaus amžiaus Amsterdamo prostitutės, 70 metų dvynės Louise ir Martine Fokkens, nusprendė palikti darbą, kuriam kiekviena iš jų atidavė daugiau kaip 50 savo gyvenimo metų. Meilės vergės prisipažino, kad dėl amžiaus jos nebegali dirbti kaip anksčiau. Per visus tuos metus seserys aptarnavo daugiau kaip 355 tūkst. klientų, rašo mirror.co.uk.

„Dabar viskas kitaip, – sakė Louise. – Tada mes sėdėjome vitrinoje apsirengusios, o dabar visos merginos sėdi nuogos.“<br>Stop kadras
„Dabar viskas kitaip, – sakė Louise. – Tada mes sėdėjome vitrinoje apsirengusios, o dabar visos merginos sėdi nuogos.“<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-14 21:55, atnaujinta 2018-03-09 23:50

Keturių vaikų motina Louise prisipažįsta, kad pastaraisiais metais kenčia dėl artrito, todėl meilė už pinigus jai pasidarė sunki ir skausminga. Jos sesuo Martine, trijų vaikų motina, prisipažino, kad jai vis sunkiau surasti klientų. Iš nuolatinių jos lankytojų liko tik vienas vyras, kuris ją aplanko kiekvieną savaitę. „Aš jam negaliu atsakyti. Jis taip seniai pas mane vaikšto. Čia tas pats, kas nueiti į bažnyčią sekmadieniais“, – pasakojo Martine. Tačiau dabar, panašu, teks atsisveikinti net ir su ištikimiausiu gerbėju.

Garbaus amžiaus naktinės plaštakės, kurių bendras darbo stažas daugiau kaip 100 metų, tapo dokumentinio filmo herojėmis. Filmas, pavadintas „Susitikimas su seserimis Fokkens“ („Meet the Fokkens“), pasirodė ekranuose praėjusiais metais. Be to, knygynuose pasirodė legendinių seserų prisiminimų knyga, pavadinta „Аmsterdamo damos“ („The Ladies of Amsterdam“).

Abi moterys, kurias dažnai buvo galima pamatyti apsirengusias vienodomis raudonomis suknelėmis, ėmė prekiauti savo kūnu, kai joms buvo vos po 20 metų. Abi jos išgyveno prievartą šeimoje, tačiau išėjusios iš namų pradėjo verstis prostitucija. Dabar moterys gali tik prisiminti „auksinius“ savo gyvenimo metus. Jos pradėjo karjerą dar tuomet, kai Nyderlanduose nebuvo legalizuota prostitucija.

„Dabar viskas kitaip, – sakė Louise. – Tada mes sėdėjome vitrinoje apsirengusios, o dabar visos merginos sėdi nuogos. Šiuo metu ten dirba viso labo kelios moterys. Ir nė užuominos į jų profesionalumą!“

Martine manymu, seniausios profesijos legalizavimas nepalengvino laisvo elgesio moterų gyvenimo. Vis daugiau merginų siūlo savo paslaugas internete, dirba namuose, kad išvengtų mokesčių.

„Tai – naudinga suteneriams ir užsienietėms, tačiau ne Nyderlandų gyventojoms“, – teigė Martine.

Маrtine ir Louise tikisi, kad likusias savo gyvenimo dienas jos galės pragyventi iš pinigų, gautų iš filmo ir knygos apie jas.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.