Vyrų plaukų priežiūra: dažniausios klaidos ir jų sprendimai

Dažnas vyras vis dar mieliau slapčia nugvelbs šlakelį šampūno iš mylimos moters nei paieškos specialiai jam skirtos priemonės. O be reikalo. Vyrų plaukų poreikiai skirtingi, todėl pradėjus naudoti būtent jiems pritaikytus produktus, rezultatai gali būti akivaizdūs.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2013, 12:36 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:18 PM

Atpažinkite savo poreikius

Stebitės, kad staiga plaukai pradėjo greičiau riebaluotis ar atsirado pleiskanų, kuriomis anksčiau nesiskundėte? Dėl to gali būti kalta būtent netinkamai pasirinkta priemonė, net jei naudojate tik šampūną.

Vaistininkės Zitos Janušauskienės, nemaža dalis pirkėjų vyrų vis dar vadovaujasi nuostata „šampūnas tėra tiesiog šampūnas“ ir renkasi jį atsitiktinai, neatsižvelgdami į savo plaukų tipą. „Neretai griebiamas pirmas pasitaikęs buteliukas, tačiau jis jūsų plaukams gali visiškai netikti.

Pavyzdžiui, jei pradėsite trinkti riebius plaukus itin stipriai maitinančiu šampūnu, šie dėl drėgmės pertekliaus atrodys tarsi nešvarūs“, – sako vaistininkė.

Todėl pirmiausia išsiaiškinkite, ko jūsų plaukams trūksta. Norite atsikratyti pleiskanų, suteikti plaukams purumo, o gal paskatinti jų augimą? Naudokite tik jums tinkamą šampūną.

Saiko taisyklė

Kitas plaukų priežiūros kraštutinumas – persistengimas. Tikintis geriausių rezultatų, kiekvienas plaukų priežiūros žingsnis turėtų būti saikingas.

Štai per dažnas plaukų trinkimas stipriomis priemonėmis gali išsausinti galvos odą, o dėl to gali padaugėti pleiskanų. Saikas būtinas ir kovojant su pleiskanomis. Jei bandote jų atsikratyti naudodami gydomąjį šampūną, stenkitės jo nepadauginti: jame gausu itin aktyvių medžiagų, todėl galvos trinkimui pakaks ir nedidelio jo šlakelio. Be to, gydomųjų šampūnų nederėtų naudoti nuolat – kaitaliokite juos su kasdienei plaukų priežiūrai skirtomis priemonėmis.

Nepersistengti reikėtų ir trenkant galvą itin karštu vandeniu. Plaukai labiau žvilgės ir atrodys kur kas sveikesni, jei juos trinksite ne karštu, o drungnu vandeniu. Vengti reikėtų ir karštos plaukų džiovintuvo srovės, ypač jei skundžiatės pleiskanomis.

Amžiui apgauti

Nors plaukų retėjimas, slinkimas ir žilimas siejami su brandesniu amžiumi, tokios problemos gali kamuoti ir trisdešimties dar nesulaukusius vyrus. Tačiau anksti pastebėjus šias problemas ir laiku suskatus, galima pasiekti itin gerų rezultatų.

Plaukų retėjimas ir slinkimas dažniausiai paveldimas genetiškai. Todėl jei jūsų tėvai ir seneliai buvo linkę plikti, imkitės priemonių vos pastebėję pirmuosius slinkimo požymius. Rinkitės plaukų augimą stiprinančius losjonus, kurie padės pažadinti „užmigusius“ plaukų svogūnėlius ir taip pristabdys plaukų slinkimą.

Pradėjusius žilti plaukus vis daugiau vyrų bando užmaskuoti dažydami. Z. Janušauskienės, rinkdamiesi plaukų dažymo produktus vyrai dažniausiai būna itin atsargūs ir juos renkasi gerokai kruopščiau nei moterys.

„Pirmą kartą nusprendę išbandyti plaukų dažymo priemones vyrai dažnai bijo, kad galutinis rezultatas gali atrodyti nenatūraliai, be to, baiminasi, kad nemokės tokiomis priemonėmis naudotis, tad ieško kuo paprastesnio naudojimo produktų. Tačiau jau atradę sau tinkamas priemones, tokių baimių atsikrato, mat specialiai vyrams skirti greito poveikio produktai žilus plaukus užmaskuoja vos per penkias minutes, o jų naudojimui nereikia jokių specialių įgūdžių. Pastaruoju metu itin populiarūs natūralių atspalvių „Elgon Upgray gel“ geliai, kurių vyrai ieško vaistinėje“, – sako Z. Janušauskienė.

Svarbu tinkamai pasirinkti dažančios priemonės atspalvį. Tai turėtų būti tarpinis variantas tarp jūsų natūralios plaukų spalvos ir pražilusių plaukų atspalvio. Natūraliausio rezultato pasieksite naudodami pusiau permanentines priemones, kurių spalva palaipsniui išblunka, todėl plaukams paaugus, nematyti kontrasto su ataugusiomis šaknimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.