Britė pasiryžo tapti savo dukters kūdikio surogatine motina

Kai 27 metų britei Sarah Donaghey dėl onkologinės ligos buvo pašalinta gimda, ji nenuleido rankų ir nusprendė bet kokia kaina tapti motina. Tačiau jauna moteris nusprendė, kad idealiausia surogatine motina galėtų būti jos pačios mama, 49 metų Linda Donaghey.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2013, 11:16 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:16 AM

Britų dienraštis „Sunday Mirror“ rašo, kad 27 metų Sarah Donaghey svajonės apie motinystę sudužo į šipulius, kai gydytojai pasakė jai, jog nuo gimdos vėžio ją gali apsaugoti tik histerektomija.

Tačiau, nepaisant to, jauna moteris neprarado vilties tapti motina. Ji pasitarė su savo 49 metų mama Linda Donaghey, kuri sutiko tapti surogatine motina.

Medikai diagnozavo Sarah retą ir agresyvią vėžio formą, kai jai buvo 25 metai. Jauna moteris neteko žado, kai gydytojai pasakė, kad vienintelis būdas išgelbėti jos gyvybę - pašalinti gimdą. Tačiau nepaisant to, moteriai išliko galimybė susilaukti kūdikio, mat chirurgai paliko jos kiaušides, nes atlikus išsamius tyrimus paaiškėjo, kad jose ir toliau gaminamos kiaušialąstės.

Praėjus keliems mėnesiams po gimdos pašalinimo operacijos, Sarah su savo artimu draugu, 26 metų Stuartu Simpsonu, ėmė svarstyti surogatinės motinystę.

„Labiausiai mums kėlė nerimą tai, kad net jei surogatinė motina ir nešios mūsų biologinį kūdikį, juridiškai ji bus ir jo motina. Mes labai jaudinomės, kad surogatinė moteris nepajėgs atsisakyti kūdikio, kai ji pagimdys“, - sakė S. Donaghey savo interviu laikraščiui „Sunday Mirror“.

Тada Sarah nusprendė apsvarstyti šį klausimą su savo motina. 49 metų Linda nė kiek nedvejodama sutiko padėti savo dukteriai ir tapti surogatine motina.

„Nebuvo ko ilgai galvoti. Mano dukteriai teko praeiti baisų išbandymą tokiai jaunai, todėl aš nusprendžiau pagimdyti jai geidžiamą kūdikį. Kai kurie mūsų draugai galvoja, kad esu beprotė, tačiau aš įsitikinusi, jog privalau padėti Sarah“, - tvirtino L. Donaghey.

Tačiau šeimos laukė dar vienas smūgis, kai vietos valdžia pareiškė, kad jie neapmokės medicinos teikiamų paslaugų, todėl, kad Stuartas jau turi dukterį iš ankstesnės santuokos. Todėl dabar visa šeima siekia kaip galima greičiau surinkti 7 tūkst. svarų. Tai reikia padaryti iki tol, kol Lindai sueis 50 metų. Kadangi po to jai gerokai sumažės galimybė tapti surogatine motina.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.