Mitai apie moterų ir vyrų seksualinį temperamentą

„Šiuolaikinėje visuomenėje gana paplitusi nuomonė, kad aistringą ir temperamentingą žmogų galima lengvai atpažinti atkreipus atidesnį dėmesį į kai kuriuos požymius. Iš tikrųjų dauguma tų požymių – vien įprasti mitai, neturintys nieko bendro su tikruoju žmogaus temperamentu, o taip pat nieko nepasakantys ir apie jo elgesį miegamajame“, - tvirtino britų sekso ekspertė Tracey Cox.

Didžiakrūtės moterys nebūtinai yra seksualiausios.<br>V. Balkūnas
Didžiakrūtės moterys nebūtinai yra seksualiausios.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 16, 2013, 4:14 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:11 PM

Karštos – ne tik didžiakrūtės Ko gero dauguma vyrų galvoja, kad didžiakrūtės moterys – karščiausios sekso partnerės. Tačiau įvairių šalių mokslininkų atliktų tyrimų rezultatai šia tema gana prieštaringi.

Iš tikrųjų vyrų seksualinis potraukis didžiakrūtėms moterims paaiškinamas paprastai: nesąmoningai vyrui didelės krūtys moters asocijuojasi su jos sugebėjimu išmaitinti palikuonis.

Ankstyva patirtis aistros nelemia

Ne mažiau paplitęs mitas, kad žmogus, kuris anksti pradeda lytinį gyvenimą, būna labai aistringas sekso partneris.

Iš tikrųjų pirmoji intymaus suartėjimo patirtis, įgyta paauglystėje ar ankstyvoje jaunystėje, neužtikrina, kad vėliau žmogus jaus stiprų seksualinį potraukį, o sekso malonumai bus vieni svarbiausių dalykų jo gyvenime.

„Žmogaus požiūris į seksą formuojasi gerokai vėliau, kai jam sueina daugiau kaip 20 metų“, - sakė T. Cox portalui thirdage.com.

Dydis – ne viskas

Apie vyro pasididžiavimo apimtis ir jo seksualinį temperameną taip pat sklinda daugybė neregėtų legendų ir kalbų. Tačiau moksliškai patikrinus, nei vienas iš jų nepasitvirtino.

Didžiausią reikšmę intymiuose santykiuose turi vyro patirtis, jo požiūris į partnerę, o ne jo lyties organo dydis. Taip pat ir jo sugebėjimas atsipalaiduoti lovoje, jaustis laisvai, be jokių kompleksų ir tabu.

Gerai gundo ne tik sekso galiūnai

„Kai kurie galvoja, kad žmogus, kuris bendrauja su kitais provokuojančiai, gal net rizikingai, moka puikiai flirtuoti, jis labai seksualus ir lovoje. Žinoma, visiškai to paneigti negalima, nes iš dalies taip ir būna, bet vis dėlto yra nemažai ir tokių atvejų, kai po tokia kauke slepiasi labai nepasitikintis savo jėgomis ir drovus partneris. Taip neretai elgiasi ir vyrai, kurie tokiu būdu stengiasi paslėpti nuo priešingos lyties atstovių savo potencijos problemas“, - tvirtino seksologė.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.