Meilės trikampis: mano mylimasis ir jo buvusioji. Kaip elgtis?

Prisiminti viską

Dailiosios lyties atstovės labai dažnai pervertina pavojų, savo mylimojo pavyduliaudamos jo praeičiai.<br>123rf
Dailiosios lyties atstovės labai dažnai pervertina pavojų, savo mylimojo pavyduliaudamos jo praeičiai.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 31, 2013, 5:12 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:04 AM

Dailiosios lyties atstovės labai dažnai pervertina pavojų, savo mylimojo pavyduliaudamos jo praeičiai, kurioje buvo kita moteris. Bet ką daryti - kartais nepajėgiame suvaldyti mus užplūdusių jausmų, o mylimasis, tarsi nesuprasdamas, jog skaudina, pasakoja ir elgiasi taip, kad sukelia nepasitenkinimą ar nerimą. Pamėginkime giliau panerti į šių emocijų audrą ir mitus atskirti nuo realybės.

Prisiminti viską

Atminkite: tikri rimti santykiai retai užsimezga tarp porų, neturėjusių jokio „meilės bagažo“. Todėl visiškai normalu, kad jūs ir jūsų mylimasis jau turėjo simpatiją, pasimatymų ir išsiskyrimų. Ir, žinoma, tam tikromis akimirkomis abu leidžiate sau pasidalinti prisiminimais.

Sutikite, kai mylimasis pasakoja apie mokyklos vakarėlį ar pirmąjį bučinį su kaimynų mergaite - nieko bloga. Bet jei esate priversta išklausyti pasakojimą apie jo patirtą aistringiausią seksą traukinyje (automobilyje, vakarėlio, tarnybinės kelionės metu ir kitomis aplinkybėmis) - tai žeidžia jūsų sielą, sukelia abejonių dėl jo jausmų jums. Ir tuomet norisi suprasti: ar jo buvusioji kelia pavojų jūsų santykiams. Deja, - kartais taip.

Sugretinkime faktus

Pirmasis variantas.

Jis saugo ir tik retsykiais (pokalbio metu) jums parodo buvusiosios nuotraukas, ją sveikina su gimtadieniu, Naujaisiais Metais ar Valentino diena. Beje, nekreipia dėmesio, kad tuomet esate jūs ir nesupranta jūsų pasipiktinimo.

Ką tai reiškia?

Ogi nieko. Jis tiesiog išauklėtas žmogus. Ir išsiskyrimas veikiausiai buvo jų bendras sprendimas ir nė vienam nesužeidė širdies. Dabar ši moteris tikrai - praeitis.

Antrasis variantas

Buvusi mylimoji kartais prašo jo pagalbos. Jis sutinka kažką pataisyti, kažkur nuvežti ir pan.

Ką tai reiškia?

Jei išrinktasis ramiai tariasi su buvusiąja telefonu, nė kiek jūsų nesivaržydamas, jis greičiausiai yra padorus žmogus, manantis, kad reikia padėti vienišai ir nevisiškai jam svetimai moteriai.

Bet jei mylimasis strimagalviais puola padėti buvusiai, nekreipdamas dėmesio į jūsų bendrus planus, sugalvodamas kažin kokius pasiteisinimus, akivaizdu, kad „eks“ interesai jam svarbesni nei jūsų. Toks elgesys jau neleistinas.

Trečiasis variantas.

Mylimasis nuolat prisimena, cituoja buvusiąją. Gali ją koneveikti dėl kokios nors priežasties ar be jos. Jam labai patinka jus lyginti su ja, atrandant tarp judviejų panašumų ir skirtumų, - kartais ne jūsų naudai.

Vakarais išrinktasis kone penktą kartą jums pasakoja pirmojo susitikimo su buvusiąja istoriją. Dažnai apžiūrinėja jos nuotraukas slapta nuo jūsų (o juk visa kas slapta kada nors būtina išlenda į paviršių: kada nors mylimąjį užtiksite tai darant).

Negana to, mylimasis neretai siūlo užsiimti tokiais meilės žaidimais, kurie patiko jo buvusiajai.

Ką tai reiškia?

Deja, tai rimtas pretekstas susimąstyti. Atsitiktinio, gilesnio pėdsako širdyje nepalikusio žmogaus tikrai neprisimenama. Buvusi mylimoji veikiausiai tebeliko vienu ryškiausių jūsų išrinktojo gyvenimo puslapių. Bet tai, kaip sakoma, tik pusė bėdos.

Svarbiausia tai, kad moteris iš mylimojo praeitis vis dar tebelieka orientyru jo polinkių ir lūkesčių, kurių jis, deja, kol kas neketina keisti ir atsisakyti.

Pamėginkime suvokti, kas taps rimta mylimojo naujųjų santykių kliūtimi. Prie pastarųjų priklauso:

jei išrinktojo ir buvusios mylimosios santykiai tęsėsi gana ilgai;

jei jie tai išsiskirdavo, tai sueidavo draugėn;

jų bendri draugai, kurie jums atiteko pagal „palikimą“, dažnai primena

ją, o tai skaudina;

išrinktąjį ir buvusią mylimąją sieja svarbūs įvykiai (nesvarbu kokie - nelaimė ar džiaugsmas, sėkmė ar nepasisekimai);

jūsų išrinktasis ir buvusioji turi bendrų vaikų. Be to, ji iki šiol nesukūrė naujos šeimos ar neturi draugo, tad tikisi, kad dabar jau jūsų išrinktasis vėl grįš pas ją;

Jei jūsų ir mylimojo santykių istorijoje yra bent dvi iš šių išvadų, didžiausia tikimybė, kad jums teks taikstytis su „antrosios“ padėtimi arba ieškoti naujos partnerystės.

Tai - dilema, ir tik jūs galite ją išspręsti. Gerai pagalvokite ir nuspręskite ko norite labiausiai: išlaikyti jį šalia savęs bet kokia kaina ar gerbti save?

Skaičiai ir faktai

20 proc. skyrybų priežastis - „jo buvusioji“.

60 proc. atvejų užmegzti santykiai su vyriškiu, kuris su buvusiąja išsiskyrė mažiau nei prieš pusmetį, patiria nesėkmę.

80 proc. porų, kurios išsiskiria daugiau nei tris kartus, o paskui vėl sueina draugėn, galiausiai vėliau ar anksčiau išsiskiria visam laikui.

23 proc. vyrų ir moterų nenori net girdėti apie savo ankstesnes simpatijas.

4 proc. moterų pritaria sutuoktinio santykiams su buvusiąja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.