Keturios laiko patikrintos taisyklės vaikus auginantiems tėvams

Mūsų pirmtakai, gyvenę dar Akmens amžiuje, jau žinojo pagrindines vaikų auginimo taisykles. Nors šiomis dienomis netrūksta literatūros, kurioje žeriama informacija, kaip tinkamai prižiūrėti ir rūpintis vaikais, tačiau kai kurie būdai išlieka tradiciniai - jais privalo vadovautis kiekviena šeima. Pateikiame keturias taisykles, kurios, anot Notr Damo universitete atliktų tyrimų, yra laiko patikrinti pagalbininkai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 11, 2013, 1:51 PM, atnaujinta Sep 15, 2022, 5:13 PM

Pirmoji. Būkite šalia savo vaikų.

Neturėję vaikiškų vežimėlių mūsų protėviai didžiąją laiko dalį praleisdavo su savo vaikais laikydami juos ant rankų. „Vaikai, kurie yra dažnai liečiami, yra ramesni ir linkę bendrauti“,-teigia daktarė Darcia Narvaez.

Antroji. Skatinkite savo mažuosius žaisti su įvairaus amžiaus vaikais.

Mokykloje ir kitose įstaigose vaikai yra įprastai skirstomi į skirtingo amžiaus grupes. „Maži vaikai yra linkę atkartoti vyresniųjų elgesį, kuris padeda mažiesiems vystytis ir augti“,-aiškina daktarė D. Narvaez.

Trečioji. Prašykite antrosios pusės pagalbos, kai jos reikia.

Prižiūrint mažuosius, darbai turi būti pasidalinami tarpusavyje. Jei vienas kuris iš tėvų jaučia naštą dėl vaiko priežiūros, pastarasis patiria stresą ir praranda norą bendrauti su vaiku. Šiuo atveju vaikas gali jaustis atstumtas. Tad rūpinimasis vaiku yra abiejų tėvų reikalas.

Ketvirtoji. Jauskite savo vaiką.

Tėvai, kurie gyveno gentyse, buvo taip prisirišę prie savo vaikų ir juos taip jautė, jog sugebėdavo pastaruosius nuraminti prieš jiems pradedant verkti. „Jei nujaučiate, kad jūsų vaikas ruošiasi pratrūkti ašaromis arba nuliūsti, stenkitės tai numalšinti kiek įmanoma greičiau. Kitaip tariant, jauskite savo vaiko nuotaikas“,- teigia daktarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.