Kaip su mylimuoju gyventi ilgai ir laimingai?

Stereotipų nelaisvėje

Patariame: neleiskite išblėsti romantikai! Nudžiuginkite vienas kitą staigmenomis kokia nors proga ar be jos -- tiesiog nuotaikai pagerinti.<br>123rf
Patariame: neleiskite išblėsti romantikai! Nudžiuginkite vienas kitą staigmenomis kokia nors proga ar be jos -- tiesiog nuotaikai pagerinti.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2013, 8:26 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:12 PM

Afrikoje, Madagaskare gyvena papūgėlių rūšis, kurias vietos gyventojai vadina neišskiriamomis. Jos labai prisirišusios viena prie kitos, visada ir visur būna tik poromis. „Viena žus, o kitą pražudys ilgesys“, - taip sakoma apie šias papūgėles. Atrodo, kad apie tokius santykius galima tik svajoti, bet iš tikrųjų didelė meilė - tai ir didelės problemos. Kaip jų išvengti? Pamėginsime padėti.

Stereotipų nelaisvėje

Jis ar ne jis? Tai - mano puselė ar svetima? Tokios abejonės būdingos daugeliui dailiosios lyties atstovių. Regis, kaip apskritai gali kilti tokie klausimai, kai randi žmogų, su kuriuo esate pažįstama vos savaitė, o atrodo, kad vienas kitą žinote jau šimtą metų! Nepaisant to, kad jus traukia vienas prie kito, abejonės vis tiek lieka.

Svajonėse mylimąjį įsivaizdavote kone dviejų metrų ūgio, raumeningą blondiną, klestintį verslininką, o jis pasirodė besąs subtilus briunetas, gyvenantis su mama miegamojo rajono dviejų kambarių bute ir dirbantis eiliniu inžinieriumi. Sielos gilumoje jaučiatės apgauta ir nenorite pripažinti, kad jis - tas vienintelis, kurio laukėte visą gyvenimą.

Patariame: neleiskite stereotipams sugriauti jūsų laimės! Jei širdis jaučia, kad jis skirtas jums, neatstumkite jo vien dėlto, kad jis neatitinka portreto, kurį nupiešėte savo svajonėse.

Formulė „Du viename“

Toli gražu ne visos poros iškart „susiklijuoja“ iš idealių puselių. Daugumas įsimylėjėlių pradžioje daugiau ar mažiau tinka vienas kitam, o tikromis puselėmis tampa tik po kurio laiko pagyvenę kartu. Porų susiliejimo procesas prasideda, kai su partneriu apie save pradedate kalbėti daugiskaita: „Mums ši atlikėja nepatinka“, „Mūsų planai rytdienai“ ir t.t.

Puselės idealiai sutapo. Rodos, ko gi daugiau norėti? Skirtingų pažiūrų! Kartais įsimylėjėliai užsidaro savo kiaute taip stipriai, kad išorinis pasaulis jiems nustoja egzistuoti. Nebelieka jokių asmeninių interesų, ankstesnių kontaktų ir planų, jiems nieko nereikia, - tik ji ir jis.

Patariame: nepavirskite į Siamo dvynius! Pasistenkite išlaikyti santykius su ankstesniais bičiuliais, neatsisakykite savo pomėgių ir interesų. Juo daugiau spalvų kiekvienas „aš“ praturtina bendrąjį „mes“, juo įdomiau būna dviems kartu ir juo daugiau šansų išvengti santykių krizės.

Tik poromis

Dar viena puselių problema, kai negali išsiskirti bent trumpam laikui, kuomet partneris turi šansą kur nors išvykti, o partnerė dėl tam tikrų priežasčių negali palaikyti jam draugijos. Abu sutuoktiniai laukia kada sutaps atostogos, užuot pasinaudoję atsiveriančiomis galimybėmis. Atsisako komandiruočių į Paryžių ir Tokiją tik dėl to, kad viena puselių negali vykti.

Negana to, vienas be kito negali ne tik keliauti, bet net eiti į bendraklasių ar studijų bičiulių susitikimus.

Patariame: jei reikia, bent trumpam laiką praleiskite atskirai! Nedidelis išsiskyrimas dar labiau sutvirtins meilę.

Romantikos pabaiga

Puselės nedalija pinigų į „tavo“ ir „mano“, nes jų šeimos biudžetas bendras. Ši politika puikiai funkcionuoja tol, kol neateina šventė. Neįmanoma vienas kitam pateikti staigmenų, kai visos lėšos išskirstytos, o bet kokį „nukrypimą į šalį“ iškart pastebi mylimasis.

Iš pradžių dovanas vienas kitam renkate kartu, o paskui visai nustojate jomis keistis. O kam, jei visus pirkinius numatote iš anksto? Dovanos esmė - tai jos netikėtumas, bet to nebelieka.

Kai viskas taip numanoma, kiekvienas pirkinys apgalvotas iš anksto ir suderinamas su šeimos interesais, tampa nuobodu. Tad vargu ar reikia stebėtis, kad vietoj gėlių vyras perka unitazo šepetį, nes tai praktiška. Baigtis gali tuo, kad sidabrinių vestuvių proga negavusios nė vienos rožės, pradėsite spėlioti: kada jis liovėsi mane mylėjęs? O jis nesiliovė, tiesiog visiškai susiliejo su jumis!

Patariame: neleiskite išblėsti romantikai! Nudžiuginkite vienas kitą staigmenomis kokia nors proga ar be jos - tiesiog nuotaikai pagerinti. Būtinai švęskite pažinties, vestuvių, Valentino dieną ir pan.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.