Vos viena taurė vyno per savaitę gali net trečdaliu sumažinti tikimybę pastoti

Vos viena ar keletas taurių vyno per savaitę gali gerokai atitolinti svajonių apie vaikelį išsipildymą, teigia mokslininkai.

Vos viena ar keletas taurių vyno per savaitę gali gerokai atitolinti svajonių apie vaikelį išsipildymą, teigia mokslininkai.<br>123rf nuotr.
Vos viena ar keletas taurių vyno per savaitę gali gerokai atitolinti svajonių apie vaikelį išsipildymą, teigia mokslininkai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2013, 10:04 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:08 AM

Trys ar dar daugiau taurių vyno galimybę pastoti sumažina jau net dviem trečdaliais. Mokslininkai taip pat atskleidė, kad tikimybė pastoti gali sumažėti net ir neviršijant gydytojų rekomenduojamo alkoholio kiekio.

Nors dauguma ekspertų teigia, kad moterys, siekiančios artimiausiu metu išvysti teigiamą nėštumo testą, turėtų išgerti ne daugiau nei 2–3 mažas taures vyno per savaitę, panašu, kad net ir laikantis šių rekomendacijų tikimybė smarkiai sumažėja. Ekspertai pritariamai linkčioja: „Jeigu norite po mažiau nei metų sūpuoti kūdikį, pamirškite alkoholį.“

Vaisingumo klinikos tyrime dalyvavo daugiau nei 90 moterų. Tyrimo vadovė daktarė Dara Godfrey teigia, kad tos moterys, kurios negėrė nė lašo alkoholio, turėjo net 90 proc. tikimybę pastoti, o moterys, per savaitę leidusios sau išgerti vieną ar dvi stiklines alkoholio, tikimybę pastoti sumažino iki 70 procentų.

Teigiama, kad moterys, kurios reguliariai mėgaujasi svaigiaisiais gėrimais, yra nervingesnės nei tos, kurios alkoholio visai nevartoja. Nervingumas padidina hormonų kortizolio ir adrenalino kiekius organizme, šitaip sumažindami vaisingumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.