Vėlyvos tėvystės ir nevaisingumo temų liesti vis dar nesinori

Daugiau nei pusė bevaikių moterų, įpusėjusių ketvirtąją dešimtį, teigia besijaučiančios lyg visuomenės pasmerktosios, nes motinystę atidėjo ganėtinai vėlyvam amžiui. Naujausia apklausa atskleidė, kad tokias mintis pakursto nuolatinis spaudimas ne tik iš šeimos, tačiau ir iš draugų.

Gėdos jausmas ir itin kategoriškas visuomenės požiūris kai kurioms moterims tampa barjeru, sprendžiant su nevaisingumu susijusias problemas.<br>123rf nuotr.
Gėdos jausmas ir itin kategoriškas visuomenės požiūris kai kurioms moterims tampa barjeru, sprendžiant su nevaisingumu susijusias problemas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 26, 2013, 10:37 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:07 PM

Tačiau karjera ir nenoras gimdyti ne visuomet yra vienintelės priežastys, atbaidančios moteris nuo minties apie būsimą kūdikį. Kartais šaknys slypi kur kas giliau ir yra tiesiogiai susijusios su sveikatos problemomis, kurias norisi slėpti tamsiausiame kampe, toli nuo kitų žmonių akių.

Gėdos jausmas ir itin kategoriškas visuomenės požiūris kai kurioms moterims tampa barjeru, sprendžiant su nevaisingumu susijusias problemas. Apklausa atskleidė, kad net 4 iš 10 moterų gėdijasi kalbėti apie savo vaisingumą ir su juo susijusias problemas.

Oksfordo universiteto Vaisingumo skyriaus direktorius Timas Childas teigia: „Laikai keičiasi, atsiranda vis naujesnių ir efektyvesnių nevaisingumo gydymo būdų, tad labai svarbu, kad poros, kurios ima dvejoti dėl savo vaisingumo, vadovautųsi savo šeimos gydytojo nurodymais ir nedelsdamos imtųsi veiksmų. Laikas tiksi, tad verta tinkamai susidėlioti savo prioritetus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.