J.Oliveris dukras nuo patyčių saugo visais įmanomais būdais

Žymusis kulinaras Jamie Oliveris vyriausiai savo dukrai uždraudė naudotis mobiliuoju telefonu, taip siekdamas apsaugoti ją nuo galimų patyčių.

J.Oliveris dukras nuo patyčių saugo visais įmanomais būdais.<br>AP nuotr.
J.Oliveris dukras nuo patyčių saugo visais įmanomais būdais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2013, 10:28 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:13 PM

Garsiausio Didžiosios Britanijos virtuvės šefo 11-metė atžala yra vienintelė tarp savo bendraklasių, neturinti mobiliojo telefono, tačiau žymusis tėvelis tikina, kad savo dukrą nuo piktų kalbų bandys apsaugoti kaip įmanoma ilgiau.

38-erių kulinaras socialinių tinklų paskyrose reguliariai talpina savo šeimos nuotraukas, tačiau dukroms naudotis tokiais portalais neleidžia, mat bijo, kad šios susilauks gausybės neigiamų komentarų dėl to, kad turi visame pasaulyje atpažįstamą tėvą.

Tačiau mergaitės ne visuomet klauso tėvų nurodymų – kadaise jos užsiregistravo portale „Instagram“, o apie tai sužinojęs J.Oliveris be jokių kalbų tiesiog ėmė ir pašalino abiejų mergaičių paskyras.

„Poppy jau 11 metų ir ji vienintelė mergaitė klasėje, kuri neturi mobiliojo telefono. Taip, esu griežtas, bet tiesiog noriu apsaugoti savo vaikus nuo patyčių. Ne paslaptis, kad mano dukros ne kartą mokyklos draugų buvo pašieptos dėl to, kad jų tėvas – televizijos žvaigždė. Tiesiog nenoriu, kad tas pats pasikartotų ir internetinėje erdvėje“, – teigia J.Oliveris.

J.Oliverio noras apsaugoti savo vaikus nuo patyčių, veikiausiai, įsišaknijo nuo pat virtuvės šefo mokyklos laikų, kuomet bendraklasiai iš jo tyčiojosi dėl to, kad Jamie – disleksikas. Jis ne kartą yra prisipažinęs, kad paauglystė buvo itin sunki, nes vaikai nuolat jį vadino „berniuku su specialiaisiais poreikiais“.

Per naujausią tyrimą, kuriame dalyvavo net 10 tūkst. paauglių, paaiškėjo, kad net 69 proc. 13–22 metų amžiaus jaunuolių bent kartą yra patekę į internetinių patyčių gniaužtus.

Tokie socialiniai tinklai, kaip „Facebook“, „Ask.fm“ ir „Twitter“, buvo nurodyti kaip priemonė patyčioms kurstyti ir lengviausia vieta tapti patyčių objektu. Visi šie portalai pasiekiami ne tik kompiuteriu, bet ir išmaniaisiais telefonais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?