Kovoje su vaikų nutukimu – naujos perspektyvos

Vaikų nutukimo problema tampa vis aktualesnė tema visuomenėje. Laimei, mokslininkai patvirtino faktą, kad ilgiau miegantys vaikai rečiau priauga nereikalingo svorio. Tai puiki žinia visoms mamytėms, susirūpinusioms pernelyg dideliu vaiko svoriu.

Kovoje su vaikų nutukimu - naujos perspektyvos.<br>123rf nuotr.
Kovoje su vaikų nutukimu - naujos perspektyvos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-07 07:00, atnaujinta 2018-02-20 13:25

Visuomenės sveikatos specialistė Chantelle Hart teigia, kad tai pirmasis tyrimas, tyrinėjęs miego įtaką vaikų valgymo įpročiams.

Tyrime dalyvavo 37 vaikai, kurių amžius svyravo nuo 8 iki 11 metų. 27 proc. tyrimo dalyvių turėjo antsvorio arba buvo nutukę.

Pirmąją tyrimo savaitę vaikai turėjo miegoti sau įprastu režimu, tiek valandų, kiek jie vidutiniškai buvo įpratę miegoti. Antrąją savaitę vaikai buvo padalyti į skirtingas grupes: viena grupė turėjo miegoti ilgiau, o štai kitos grupės miego valandos buvo šiek tiek sutrumpintos. Trečiąją ir ketvirtąją savaitę grupėms buvo liepta susikeisti, taip pat pakeičiant jų miego trukmę.

Per savaitę, kai vaikų miego trukmė buvo ilgesnė, per dieną jie vidutiniškai suvartodavo 134 kalorijomis mažiau, nei įprasta, svėrė kone puse kilogramo mažiau ir turėjo mažesnį alkį reguliuojančio hormono leptino kiekį.

„Šio tyrimo rezultatai atskleidžia, kad prailgindami mokyklinukų miego trukmę galime apsaugoti juos nuo nutukimo, o nutukusiems mažyliams – padėti atsikratyti juos varginančio svorio“, – teigia Ch.Hart.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?