Amerikoje dėl įspūdingos datos antradienį laukiama vestuvių karštinės

Antradieniais vestuvių paprastai nebūna labai gausu. Bet šis antradienis turėtų būti reta išmintis, kai laukiama tikros vedybų karštinės. To priežastis – ypatinga data.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-11 09:22, atnaujinta 2018-02-20 11:26

Siekdami, kad jų vestuvių diena būtų ypatinga visomis prasmėmis, jaunavedžiai paprastai stengiasi savo sutuoktuvėms parinkti ir kokią nors ypatingą, galbūt simbolinę datą. Štai kodėl jau kelerius metus populiaru tuoktis tuomet, kai sutampa dienos, mėnesio ir metų skaičiai.

Nuo 2013-ųjų paskutiniai du metų ir mėnesio skaičiai nebegali sutapti, bet amerikiečiai pastebėjo, kad data gali būti išskirtinė ir kitaip. Pagal amerikiečių tradiciją data rašoma tokia tvarka: mėnuo, diena ir metai. Taigi 2013 metų lapkričio 12 diena rašosi taip: 11/12/13. Tokiu būdu ji tampa išskirtine.

Štai kodėl ateinantį antradienį susituokti pareiškė norą 2265 JAV gyvenančios poros. Palyginimui, pernai antrąjį lapkričio antradienį tuokėsi tik 371 pora.

JAV vestuvinių suknelių salono „David's Bridal“ atstovas Brianas Beitleris interneto portalui „NY Daily News“ sakė, kad su vedybomis susijusio verslo atstovai pastebėjo, jog poros mėgsta tam tikro pobūdžio datas. Paskutinė šio amžiaus data, kai visi skaičiai eis vienas paskui kitą, bus kitąmet – gruodžio 13-ąją. Tuomet JAV data rašysis taip: 12/13/14.

„Ta diena bus šeštadienis, taigi spėjome, kad tądien bus rekordiškai daug santuokų. Mes pastebėjome, kad poroms patinka dėsningumai datose“, – paaiškino B.Beitleris.

„David's Bridal“ kompanija jau kurį laiką fiksuoja vestuvių duomenis, kad galėtų stebėti vedybų tendenciją. Ypatingas dėmesys skiriamas datoms, kai skaičiai eina vienas po kito, arba visi datos skaičiai sutampa. Pastebima, kad vis daugiau nuotakų stengiasi vestuvėms išsirinkti kokią nors ypatingą datą.

Salono „David's Bridal“ atliktas tyrimas „Kas yra nuotakų galvoje“ parodė, kad 40 proc. nuotakų planuodamos vestuves pasirenka tam tikras ypatingas datas, tokias, kaip 11/12/13 arba 12/13/14.

2007 m. liepos 7 dieną, kai datoje buvo trys septynetai, JAV apytiksliai susituokė 66 tūkst. porų, kas patraukė „David's Bridal“ atstovų dėmesį.

Stacy Rywelski, kompanijos „Sixth Ave. store“ vadovė taip pat tikisi, kad kitų metų dėsningą datą vestuvėms pasirinks ypatingai daug porų.

„Paskutinė tokia šio šimtmečio data bus šeštadienį? Tai bus didinga. Aš negaliu to sulaukti“, – atskleidė S.Rywelski.

Būsimoji nuotaka, 42 metų Quon Malachi su savo ilgamečiu draugu, 46 metų Marku Barnwellu tuoksis šių metų lapkričio 12 dieną. Q.Malachi neslėpė, kad jos sužadėtinis tokią datą išsirinko ne šiaip sau.

„Jis nori ir savo anūkams pasakoti, kad mes susituokėme 11/12/13“, – juokėsi Quon.

31 metų medicinos slaugytoja Tamika Jones ir jos 44 metų sužadėtinis Dexteris Bryantas Šv.Tomo saloje taip pat tuoksis antradienį. Bet tokią vestuvių datą jie pasirinko dėl kiek kitokių priežasčių.

„Mums patinka skaičius 13. Mes susipažinome vasario 13-ąją, susižadėjome liepos 13-ąją. Pamaniau, kad jeigu susituoksime tokią ypatingą dieną, niekada nepamiršime mūsų vestuvių metinių“, – sakė būsima nuotaka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.