Graži žmona – laimingo vedybinio gyvenimo garantas?

Ar tikrai partnerio patrauklumas yra vienas iš svarbiausių dalykų, nulemiančių puikius dviejų žmonių santykius? Kad atsakytų į šį klausimą, psichologė Andrea Meltzer paskyrė net 4 metus tyrimui, per kurį apklausė 450 jaunavedžių. Tik štai vargu ar gauti rezultatai nustebino – pasirodo, kad patraukli antroji pusė iš tiesų suteikia daugiau vedybinės laimės.

Graži žmona – laimingo vedybinio gyvenimo garantas?<br>123rf nuotr.
Graži žmona – laimingo vedybinio gyvenimo garantas?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2013, 3:17 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:25 AM

Tiesa, paaiškėjo viena įdomi ir daug diskusijų kelianti detalė. Pasirodo, kad vyrams graži žmona suteikia kur kas daugiau laimės, nei moterims – gražus vyras. Kitaip sakant, vyrams labiau rūpi jų žmonų išvaizda. A.Meltzer teigia, kad moters išvaizda patenkintas vyras yra laimingesnis, o jo laimė daro tiesioginę įtaką žmonai – ši taip pat tampa laiminga.

2008 metais Kalifornijos universiteto mokslininkų atliktas tyrimas nurodė, kad vyrai, kurie jautė, kad šiems „pasisekė“ vesti gražią žmoną, labiau rūpinosi savo antrosios pusės norais ir noriai tenkino jos poreikius. O štai vyrai, kurie jautėsi esą gražesni nei jų antrosios pusės, neturėjo tokios motyvacijos stengtis dėl savo žmonos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.