Kada meluoti mažyliui – naudinga?

Vienas iš buvimo mama privalumų – savo atžalą galite lengvai įtikinti tam tikrais dalykais. Jokiais būdais nesiūlome piktybiškai meluoti, tiesiog patariame kartais šiek tiek pagražinti tiesą dėl jūsų mažylio gerovės. Juk elementariausias melas, galintis priversti atžalą keliauti į lovą, garantuoja, kad mažylis išsimiegos geriau ir kitą dieną bus žvalesnis bei energingesnis. O ir tokių pavyzdžių – daugybė, štai keletas jų:

Kada meluoti mažyliui – naudinga?<br>123rf nuotr.
Kada meluoti mažyliui – naudinga?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2013, 6:54 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:29 AM

1. Kalėdų Senelis tave stebi.

Pasidžiaukite, kol jūsų atžala vis dar tiki barzdočiaus egzistavimu – tai didelis privalumas jums. Tad kitą kartą, kai vaikelis ims atsikalbinėti ir atsisakys daryti namų darbus, priminkite jam, kad Kalėdų Senelis viską mato ir, kad norėdamas sulaukti gerų dovanų, mažylis turi elgtis gražiai ir atlikti visas savo „mažyliškas“ užduotis.

2. Mama žino viską ir yra visuomet teisi.

Juk jūs – mama! Mokate, žinote ir galite viską. Nepamirškite tuo pasinaudoti, kai mažylis jumis abejoja ar atsisako daryti taip, kaip liepiate.

3. Animacinių filmų herojai naktimis miega.

Jūsų vaikas kone paplūdęs ašaromis prašo, kad leistumėte pažiūrėti dar vieną animacinio serialo seriją, nors mažyliui jau seniai laikas į lovą? Išbandykite šią taktiką: „Naktimis animacinių serialų nerodo, nes visi herojai miega, tad laikas miegoti ir tau.“ Žinoma, po to seks krūva įvairiausių klausimų, bet galutinis rezultatas džiugins – mažylis vis tiek rioglins į lovą.

4. Blogų vaikų zona prekybos centre.

Apsipirkinėjimas su mažyliais gali tapti tikru košmaru, mat visi tie įvairiaspalviai, minkšti it pūkas žaislai tikrai vilioja paimti juos į rankas ir, žinoma, atverti mamos piniginę. Jei jūsų atžala turi daugiau žaislų, nei galite suskaičiuoti, norėdama išvengti ašarų balos ir gėdos prekybos centre – gudraukite. Papasakokite savo atžalai apie blogų mažylių zoną prekybos centro rūsyje, į kurią pakliūna visi negražiai besielgiantys vaikai.

5. Šokoladas staiga gali tapti obuoliu.

Kartais užeina tas nenumaldomas noras pakramsnoti ką nors skanaus ir kaloringo, tad kai dedant šokolado plytelės gabaliuką į burną esate užklupta nusikaltimo vietoje – nesutrikite. Į klausimą „ką valgai, mamyte?“, atsakykite greitai ir paprastai. „Nieko, tiesiog obuolio skiltelę“ - vienas iš galimų variantų. Galbūt skamba juokingai, tačiau tai kur kas geriau, nei 8 valandą vakare prisipažinti atžalai, kad kramsnojate šokoladą. O juk jam neduodate!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.