Atlikėjas V.Kovaliovas: „Vadinkit mergišiumi, bet man dar stovi“

Dainininkas Vladas Kovaliovas (47 m.) nesitikėjo, kad jam vėl kaip jaunystėje iš meilės suksis galva, kad dėl kito žmogaus norės aukotis, juo rūpintis. Vyrui nė motais, kad jo išrinktoji Indrė Launikonytė 22 metais už jį jaunesnė. „Kartais net sunku pasakyti, kuris iš mūsų jaunesnis. Abu mokomės vienas iš kito ir tobulėjame“, – kalbėjo atlikėjas, naujai mylimajai plačiai atvėręs savo širdį ir namų duris.

Skirtingų kartų atlikėjus V.Kovaliovą ir I.Launikonytę muzika kartais supykdo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Skirtingų kartų atlikėjus V.Kovaliovą ir I.Launikonytę muzika kartais supykdo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta PERŠONYTĖ

Jan 23, 2015, 3:09 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 5:54 AM

Vladas ir Indrė – vieno lizdo paukščiai. Juodu ir koncertuoja, ir moko vaikus dainavimo paslapčių. Sėkmingai televizijos projekte „Lietuvos balsas“ pasirodžiusi I.Launikonytė yra baigusi džiazo dainavimą. Neseniai ji įsidarbino mokykloje muzikos mokytoja. Moksleiviai per pertraukas net prašo jos autografų.

Ar šalyje žinomam dainininkui V.Kovaliovui, į sceną kylančiam kone tris dešimtmečius, ieškoti darnos su mylimąja nekliudo didelis amžiaus skirtumas? Kiek laiko jau rutuliojasi šios poros meilės istorija?

– Neseniai vienoje televizijos pokalbių laidoje, kurioje buvo atvirai kalbama apie porų amžiaus skirtumą, išrėžėte: „Kabinkite man mergišiaus etiketę, bet man dar stovi.“ Ar visada esate linkęs kalbėti be užuolankų?

Vladas: Po šios laidos man paskambino vaikystės draugas, su kuriuo seniai nekalbėjau, ir paklausė: „Jaunystėje iš tavęs negražaus žodžio negirdėjau, o čia kad išsiliejai. Kas su tavimi vyksta?“

Lietuvoje įprasta, kad žmogus turi būti kuklus ir atrodyti šiek tiek nevykėlis, kurio reikėtų gailėtis. Jeigu pasakyčiau, kad esu impotentas, visi tai priimtų kaip normą. Bet man nereikia paguodos ir gailesčio. Kodėl negaliu drąsiai pasakyti, kad man viskas gerai?

Indrė: Toje laidoje mes dalyvavome kartu. Tas drąsus pasakymas buvo labiau šou elementas. Šitokie posakiai Vladui nebūdingi. To labiau galima tikėtis iš manęs.

Vladas: Po laidos paklausiau Indrės, ar jos neįskaudino mano žodžiai. Aš pats nemėgstu vulgarumo. Bet Indrė mane įtikino, kad viskas yra gerai.

Indrė: Aš nesureikšminu tokių dalykų. Nebent jis būtų pasakęs atvirkščiai: impotentas, besiskundžiantis moterų dėmesiu. (Juokiasi.)

Vladas: Jei pradėčiau gintis ir bandyti atsikratyti moterų širdžių ėdiko etiketės, būtų tik blogiau.

– Abu atrodote pašėlę – ką iš tiesų reiškia 22 metų skirtumas?

Vladas: Kai kurie berniukai subręsta kur kas vėliau, nei parašyta knygose. Tik sulaukęs keturiasdešimties pradėjau jausti, kad imu vyriškėti. Gal būčiau pasiekęs finalinį brandos etapą, jei nebūčiau sutikęs Indrės. Kai susipažinome, aš neprašiau jos parodyti pasą. Bet vėliau teko nusileisti keliais laipteliais arčiau jaunystės.

Indrė: Kai Vladas pasakė, kiek jam metų, pagalvojau: „Dieve, maniau, kad jis jaunesnis.“ (Juokiasi.)

Visą itin atvirą dainininkų pokalbį skaitykite šeštadienį „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.