Didžiausia moters klaida šeimoje – bandyti perauklėti vyrą

Tikite amžina santuoka? Lina taip pat tuo ilgai tikėjo. Ištekėjusi dar studijų metais už buvusio mokyklos draugo Tomo, bendraamžėms vis gyrė savo sutuoktinį – esą koks jis vyriškas, koks dėmesingas buityje, koks jis puikus lovoje, būtent pastarojoje vietoje jiedu ideali pora.

Lina nebežinojo, ko griebtis, – nutarė vyrą užrašyti pas ekstransensą, tikėjo, gal jis padės atsikratyti žalingų įpročių.<br>123rf nuotr.
Lina nebežinojo, ko griebtis, – nutarė vyrą užrašyti pas ekstransensą, tikėjo, gal jis padės atsikratyti žalingų įpročių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2015, 8:08 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:02 PM

Vienos bičiulės plyšo iš pavydo – kodėl joms nepasiseka susirasti tokio partnerio, kitos Linai už nugaros pasišaipydavo: esą mokslo pirmūnė stengiasi pasirodyti, kad jai sekasi ne tik knygas graužti, bet ir būti geidžiamai.

Po vestuvių puotos nuotaka studentų bendrabutyje bičiules vaišino tortu, rodė iškilmingosios dienos nuotraukas ir jas komentavo. Vienoje – tetos nosinaitėmis šluostėsi akis. Kodėl jos verkė? Iš džiaugsmo? Sužinosite vėliau.

Prabėgus metams Linos balse romantiškų gaidelių vis mažėjo: kartą ji užsiminė, kad savaitgalį viena buvo išvykusi aplankyti giminių, o grįžusi namo rado pilną kriauklę neplautų indų, grindys irgi buvo nešvarios, svetainė prirūkyta. Vyras tiesiog aptingo – drybsojo visą savaitgalį ant sofos, retkarčiais nueidavo iki šaldytuvo pasiimti maisto, netgi gulėdamas rūkė, ko anksčiau ji nebuvo pastebėjusi.

Lina kantriai sutvarkė namus. Bet ir kitą savaitgalį, nors ji niekur nebevažiavo, kartojosi tas pats – po pusryčių Tomas įsijungė televizorių, rūkė ir dar sumanė nueiti į parduotuvę nusipirkti alaus, esą tiks prie pietums kepamos vištos.

Prabėgus trejiems metams Tomo įpročiai ir laisvalaikis nesikeitė – televizorius, cigaretė, bokalas alaus. Lina nebežinojo, ko griebtis, – nutarė vyrą užrašyti pas ekstransensą, tikėjo, gal jis padės atsikratyti žalingų įpročių. Tomas įtūžo, sužinojęs, kur jam teks eiti, ir vietoj sutikimo paklusti žmonos norui išplūdo ją bjauriausiais žodžiais.

Lina paguodos ieškojo susitikdama su bičiulėmis. Moteris guodėsi esą nesuprantanti, kodėl Tomas taip pasikeitė. Lyg tarp kitko ji užsiminė, kad neseniai palaidojo Tomo tėvą – paskutinį jam buvusį artimą žmogų.

Tomas neturėjo nei brolių, nei seserų, o ir tėvu jis vadino žmogų, kuris su jau Amžinybėn iškeliavusia žmona jį kadaise įvaikino. Tai tik dėl to per vestuves verkė nuotakos tetos, nes jos žinojo, kad jaunikis augo kūdikių namuose nepažinodamas biologinių tėvų, bet gali būti su jų genais perėmęs žalingus įpročius.

Tomas po įtėvio netekties užsisklendė. Su žmona mažai kalbėdavo ramiu tonu, dažniau bardavosi.

Dažnėjant barniams vyras po darbo vengdavo laiku grįžti namo. Sugrįždavo po devintos vakaro, kai žmona jau būdavo pavalgiusi vakarienę. Kartais pareidavo po vidurnakčio – nuo jo trenkdavo alkoholiu. Tuomet Lina jo neįsileisdavo į lovą. Kam jai miegoti su prasmirdėliu.

Bet ji nebuvo vištos proto, kad neišsiaiškintų, kodėl taip ilgai dirba jos sutuoktinis. Po darbo ji užsuko į vyro kontorą, prie kurios durų jau girdėjosi garsios vyriškos šnekos, moterų kvatojimas. Pravėrusi duris Lina išvydo savo sutuoktinį jaunesnės moters glėbyje – juodu bučiavosi. Buvusi mokslo pirmūnė nesutriko: „Aš esu oficiali Tomo žmona“. Išvydęs Liną Tomas atsistojo ir ją išgrūdo pro darbovietės duris.

Linos viltys džiaugtis ilgaamže santuoka sudužo į šipulius. Pasirodo, vyras turėjo guodėją, kuri jam įkvėpdavo pasitikėjimo po to, kai jis į darbą ateidavo užsipultas žmonos. Netrukus Lina sužinojo, kad Tomas ir jo kolegė laukiasi kūdikio. Tad Linai ir Tomui beliko nunešti skyrybų prašymus.

Psichologo Andriaus Kalugino paprašėme pateikti penkis neištikimo vyro požymius. Pasirodo, kad moteris turėtų sunerimti ne tik tuomet, kai vyras ilgai negrįžta iš darbo.

5 vyro neištikimybės požymiai

1. Staigiai pasikeitęs seksualinio gyvenimo ritmas: netikėtas suintensyvėjimas arba sulėtėjimas. Jis tarsi be priežasčių pakinta. Abiem atvejais moteris galėtų įtarti sutuoktinio neištikimybę.

2. Jeigu sutuoktinis, eidamas į privačią erdvę – tualetą, vonią ar virtuvę – nešasi telefoną ir užsidaro duris. Žmonos akivaizdoje jis telefonu nesikalba, bet nešasi į slaptą vietą. Žmonai turėtų kilti klausimas – kodėl?

3. Vyro emocinių būsenų staigus pasikeitimas. Jis gali tapti labai švelnus, rūpestingas arba dirglus, irzlus, priekabus, nuliūdęs, tylus.

4. Jeigu žmoną pasiekia gandai dėl vyro neištikimybės, ji turėtų suprasti, kad tai – gali būti tiesos. Juk aplinkiniai dažnai mato tai, ko nemato žmona.

5. Paties vyro siekimas su žmona pasikalbėti rimtai. Juk įprastai moterys nori pasikalbėti su vyru rimtai. Bet jeigu vyras parodė iniciatyvą atviram pokalbiui, neatidėliokite. Tai gali būti įspėjimas, kad jūsų santuoka braška.

Psichologas A.Kaluginas patikino, kad jeigu bent vienas šių požymių būdingas vyrui, moteriai reikėtų susimąstyti. Tuomet ji turėtų parodyti iniciatyvą atviram pokalbiui.

„Juolab jeigu pasitvirtino penktas punktas, neignoruokite vyro noro pasikalbėti. Nebijokite kalbėtis. Net jei vyras atitinka visus penkis punktus, santuoką galima išgelbėti“, – patikino A.Kaluginas.

Net jeigu vienas sutuoktinių yra neištikimas, santuokos neskubėkite nutraukti. Ieškokite neištikimybės priežasčių. Jeigu jos nėra katastrofiškos, santuoką visada galima išsaugoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.