Alytaus gimnazijos direktorė moksleivius stebina savo apranga

Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos direktorė Loreta Šernienė į darbą eina apsirengusi taip, kaip privaloma visiems šios gimnazijos moksleiviams – su uniforma. Sausio pradžioje įstaigai vadovauti pradėjusi direktorė uniformą pasisiuvo norėdama gimnazistams parodyti, kad juos gerbia ir yra kartu su jais.

Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos direktorė Loreta Šernienė į darbą eina apsirengusi taip, kaip privaloma visiems šios gimnazijos moksleiviams – su uniforma.<br>AlytusPlius.lt nuotr.
Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos direktorė Loreta Šernienė į darbą eina apsirengusi taip, kaip privaloma visiems šios gimnazijos moksleiviams – su uniforma.<br>AlytusPlius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Indrelytė (alytusplius.lt)

Jan 31, 2017, 3:47 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 2:19 AM

„Labai norėjau paskatinti mokinius dėvėti uniformas, nes jie ne visuomet palaiko tai, kas yra privaloma, parodyti pavyzdį ir kartu su jais kasdien į mokyklą ateiti pasipuošus. Uniforma yra išskirtinis gimnazijos ženklas. Vaikams sakau, kad tai yra mūsų gimnazijos kokybės ženklas“, – idėją, kodėl nutarė pasisiūdinti uniformą, komentavo L. Šernienė. Jos uniforma pasiūta iš tokio paties audinio kaip ir visų gimnazistų.

Jau bene savaitę su uniforma į darbą ateinanti direktorė sakė sulaukusi labai gražios gimnazistų reakcijos. Jie džiaugėsi ir sveikino gimnazijos direktorę. Direktorės pavyzdys sužavėjo ir kitus gimnazijoje dirbančius kolegas.

Anot L. Šernienės, ji sulaukė pageidavimų, kad ir kai kurie gimnazijos bendruomenės nariai norėtų pasipuošti uniforma. „Ar taip ir bus, nežinau“, – sakė L. Šernienė.

Moteris, anksčiau vadovavusi Prienų rajono Stakliškių gimnazijai, prisipažino, kad tradiciją kartu su mokiniais dėvėti mokyklos uniformą atsinešė iš buvusios švietimo įstaigos. Ten L. Šernienė taip pat dėvėjo uniformą, jas turėjo ir kone visi mokyklos mokytojai.

„Labai gražu, ypač švenčių metu, kai visa mokyklos bendruomenė atrodo išskirtinai, tvarkingai“, – džiaugėsi L. Šernienė.

Ji prisipažino, kad kol kas uniformą nešios nuolat, tačiau vėliau ją pakeis ir kitais dalykiškais kostiumėliais, nes kartais tenka vykti į susitikimus, kuriuose dėvėti uniformą yra nelabai tinkama.

L. Šernienė, laimėjusi Alytaus miesto savivaldybės organizuotą konkursą Šv. Benedikto gimnazijos direktoriaus vietai užimti, naujoje švietimo įstaigoje dirbti pradėjo šių metų sausio 9 dieną.

Uniformas Šv. Benediktos gimnazijoje moksleiviai dėvi jau tryliktus mokslo metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?