Moderniam gyvenimui reikalingas ir modernus vaikų ugdymas

Prieš aštuonerius metus Kaune duris atvėrusi privati ikimokyklinio ugdymo įstaiga „Vila Vilaitė“ sparčiai auga ir sėkmingai plečiasi. Dabar į pirmąjį laikinosios sostinės privatų darželį galės patekti dar daugiau vaikučių. Ilgametę patirtį ir tėvų pasitikėjimą turinti modernaus darželio bendruomenė renka tris (1,5–3, 3–4 ir 5–6 metų) skirtingo amžiaus vaikų grupes.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2018, 11:25 AM

Vietos greitai tirpsta

Pirmojo Kauno istorijoje privataus darželio „Vila Vilaitė“ direktorė Rasa Tamašauskaitė pasakoja, kad vietų trūksta ne tik valstybinėse ugdymo įstaigose. Prieš aštuonerius metus Žaliakalnyje, o vėliau ir Aleksote atsidariusio privataus darželio grupėse neliko vietų dar gerokai prieš atveriant jo duris, todėl vasarą Kaune Žaliakalnio darželį iškeliame į daug erdvesnį, naujai statomą ir įrengiamą pastatą. Nauja „Vilaitė“ įsikurs išskirtinėje vietoje – Kauno pakraštyje, Šilainių rajone, liepų alėjos apsuptoje dvaro teritorijoje. Dėl itin dėkingos lokacijos darželį bus patogu pasiekti iš bet kurios miesto vietos.

„Su vyru auginame 10-metį sūnų. Prisimenu laiką, kai jis turėjo pradėti lankyti valstybinį darželį, bet niekur nebuvo laisvų vietų. Į juos nepatekusių vaikų tėvams nelikdavo kitos išeities, kaip tik vesti savo atžalą į dienos centrą, samdyti valandinę auklę arba „įkalinti“ pusdieniui vaikų kambaryje. Tačiau mes norėjome, kad mūsų augantis sūnus tobulėtų – užsiimtų ne tik pramogomis, bet ir ugdytųsi. Todėl ryžomės įgyvendinti neeilinį sprendimą – nutarėme patys įkurti privatų darželį“, – prisimena pirmojo privataus Kauno darželio direktorė.

Modernus ugdymas

Privačią ugdymo įstaigą 2010 metų rudenį pradėjo lankyti keturi vaikai – jų sūnus ir trys artimiausių šeimos draugų atžalos. Tačiau Kaune žinia apie išskirtinį privatų darželį pasklido šviesos greičiu ir jau kovo mėnesį „Vila Vilaitė“ buvo visiškai užpildyta, neliko laisvų vietų.

Vaikus į modernų darželį tėvai skuba užrašyti ne tik dėl to, kad čia jie gerai praleistų laiką. Gimdytojai siekia, kad vaikai per dieną patirtų kuo daugiau įspūdžių ir lavintų įgūdžius. Mažyliai be piešimo, rankdarbių ir dainavimo turi sporto užsiėmimų su treneriu, atsakingu už vaikų fizinį lavinimą.

Edukacijos programą sukūrę darželio įkūrėjai sako, kad ir dienos ciklą pasufleruoja patys vaikai. Atsižvelgiant į juos, kiekvienais metais programa šiek tiek koreguojama, nes kiekvienas vaikas atneša naujų idėjų ir minčių.

Idealias sąlygas harmoningai vaikui augti ir skleistis sudaręs daželis ugdymo sektoriuje per aštuonerius veiklos metus įdiegė daug naujovių. Viskas sukurta atsižvelgiant į šiuolaikinio žmogaus poreikius. Moderniai įrengtos patalpos labiau primena ne darželį, bet jaukią namų aplinką, kurios pagalba sudaromos idealiausios sąlygos vaikui harmoningai augti ir skleistis.

„Modernus gyvenimas reikalauja naujų vėjų. Todėl norint užauginti modernią jaunąją kartą reikia tobulinti jos ugdymą nuo pirmų gyvenimo žingsnių. Mes dirbame su nedidelėmis grupėmis, suskirstytomis pagal amžių. Darželio pedagogai dirba laikydamiesi bendrų darželio vertybių ir principų, o darbo programa parenkama pagal grupės vaikų amžių ir individualius poreikius“, – sako darželio bendruomenė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.