Vidury nakties nuėjusi į tualetą moteris patyrė didžiausią gyvenime šoką

Viena Anglijoje gyvenanti moteris apie tai, jog laukiasi, sužinojo tik tada, kai vidury nakties nuėjo į tualetą ir ten pagimdė dvynukes.

 Šioje nuotraukoje Beth jau laukiasi dvynukių, bet apie tai neįtaria.<br> Facebook nuotr.
 Šioje nuotraukoje Beth jau laukiasi dvynukių, bet apie tai neįtaria.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2018, 1:41 PM

Iš Stafordšyro grafystės kilusi Beth Bamford (21 m.) tikino nė nesusimąsčiusi, jog yra nėščia. Jai nebuvo dingusios mėnesinės, o būtent tai yra vienas pirmųjų nėštumo požymių, be to, ir svoris augo ne taip akivaizdžiai.

Mergina jau augina dvi dukreles – Elsą-Mae (3 m.) ir Alivią (2 m.). Kuomet gimė pirmoji iš dvynukių, 2,55 kg sverianti Willow, jos partneris ir mergaičių tėtis Andy Morrisas (22 m.) giliai miegojo. Išgąsčio apimta Beth paskambino greitosios pagalbos medikams, kurie padėjo jai nusiraminti ir telefonu pasakojo, kaip tinkamai priimti antrąją iš dvynukių Freyą. Nedidukė mergaitė svėrė tik 2,5 kg ir gimė kojytėmis į priekį. Atsidūrusi motinos rankose ji nekvėpavo. Dėl to sunerimusią mamą greitosios pagalbos stoties darbuotojai ramino ir aiškiai nupasakojo, kaip nestipriai papurčius naujagimį jai padėti įkvėpti pirmąjį oro gurkšnį.

Neįtarė net gydytojai

Prieš tapdama iškart dviejų mergaičių mama, Beth ne kartą lankėsi ligoninėje manydama, kad serga, tačiau nė vienas gydytojas nesuprato, kad nemalonūs simptomai yra susiję su nėštumu. Mergina tikino, jog nesimatė jokių nėštumo ženklų, nepadidėjo jos apetitas, nedingo mėnesinės, tik šiek tiek padidėjo jos bendras svoris.

Nepaisant netikėtumo, Beth teigė, jog dvynukės tapo labai maloniu siurprizu.

„Tikrai nežinojau, jog laukiuosi, kol vieną naktį gulint lovoje man pradėjo skaudėti pilvą. Nuėjau į virtuvę ir įsipyliau stiklinę vandens. Tada skausmai dar labiau sustiprėjo, tad pamaniau, kad man reikėtų nueiti į tualetą. Nė nepajutau, kaip sėdėdama ant unitazo pagimdžiau pirmąją dukrytę, o po to ir antrąją. Telefonu paskambinau greitajai pagalbai ir jie man per telefono ragelį padėjo priimti mažyles“, – sakė ji.

Buvo apkaltinta melu

Beth atskleidė, jog gimus pirmajai dvynukei medicinos darbuotojai jai liepė pašalinti placentą. Po stumtelėjimo jos rankose atsidūrė ne placenta, o dar vienas vaikelis.

„Antroji mergytė nekvėpavo, kadangi gimė kojomis į priekį. Pradėjau panikuoti, nes nežinojau, ką daryti. Netikėtai mano šeima pagausėjo dar dviem mažylėmis, – sakė Beth. – Ėmiau šaukti, bet niekas man neatsakė, be to, niekaip negalėjau pažadinti savo partnerio. Gulėjau ant grindų vonios kambaryje su dviem kūdikiais ir negalėjau pajudėti.“

Kai galiausiai Andy pabudo ir atėjo į vonios kambarį, pažvelgęs į Beth negalėjo patikėti savo akimis. Vyras greitai nubėgo į savo mamos miegamąjį ir pranešė, jog jo draugė pagimdė du vaikus. Pastaroji pamanė, jog sūnus išprotėjo, mat Beth jau turėjo dvi dukreles.

„Atvažiavo du greitosios pagalbos automobiliai ir ėmė klausinėti įvairiausių dalykų. Nežinojau nei kiek laiko buvau nėščia, neturėjau jokių gydytojo išrašų. Sakiau jiems, jog apie nėštumą nė nenutuokiau, tačiau niekas manimi netikėjo, taip pat ir mano partneris, kuris manė, jog visa tai nuo jo nuslėpiau tyčia“, – tęsė Beth.

Moteris vis dar buvo ištikta šoko, o aplinkiniai ir brangiausi žmonės ją kaltino aplaidumu.

Netikėtas, bet labai malonus siurprizas

Gydytojai mano, jog vasario 21 d. neidentiškas dvynukes jauna moteris pagimdė būdama 37-ą nėštumo savaitę. Jei Beth būtų gimdžiusi ligoninėje, jai būtų atliktas cezario pjūvis, mat viena iš dvynių buvo natūraliam gimdymui netinkamoje pozoje.

Mama su naujagimėmis gydymo įstaigoje praleido maždaug savaitę, kur gydytojai stebėjo jų pokyčius. Kai moteriai su savo dukrelėmis buvo leista grįžti namo, ji labai džiaugėsi.

„Man labai pasisekė, nes viskas galėjo baigtis daug tragiškiau. Prie visko jau pripratau, tačiau netikėtai tapus keturių vaikų mama iš pradžių buvo baisu. Tiesa, labai pagelbėjo aplinkiniai, kurie reiškė didžiulį palaikymą, – sakė moteris. – Man nereikėjo nieko pirkti, nes visais reikalingais daiktais, nuo vežimėlių iki sauskelnių, pasirūpino kiti.‘

Nėštumo, kurio požymių Beth nepajuto, metu ji darė tai, ką ir anksčiau: kilnojo sunkius daiktus, linksminosi mieste. Gydytojai manė, jog mergina pasigavo virusinę infekciją.

„Nepykstu, nes net man į galvą nešovė mintis, jog galėčiau būti nėščia, – sakė ji. – Šiek tiek sunku, tačiau turiu su tuo susitaikyti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.