Ruošiame vaikus rugsėjui: kaip tėvams nepasiklysti mados ir kainų pinklėse

Prieš naujuosius mokslo metus tėvai dažnai susiduria su galvos skausmu – kuo aprengti savo atžalas, kad jų drabužiai atitiktų mokinio ar darželinuko įvaizdį, o svarbiausia – vaikas jaustųsi patogiai ir pasitikėtų savimi.

 „Kidzone“ nauja spinta vaikams rugsėjui!
 „Kidzone“ nauja spinta vaikams rugsėjui!
 „Kidzone“ nauja spinta vaikams rugsėjui!
 „Kidzone“ nauja spinta vaikams rugsėjui!
 „Kidzone“ nauja spinta vaikams rugsėjui!
 „Kidzone“ nauja spinta vaikams rugsėjui!
 „Kidzone“ nauja spinta vaikams rugsėjui!
 „Kidzone“ nauja spinta vaikams rugsėjui!
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 21, 2018, 9:51 AM, atnaujinta Aug 21, 2018, 1:21 PM

Apie tai kalbėjomės su vieno sparčiausiai Baltijos regione augančių vaikiškų prekių parduotuvių tinklo „Kidzone“, kuriame galima rasti aprangos vaikams nuo 50 cm iki 152 cm ūgio, o avalynės – nuo 18 iki 39 dydžio, stiliste Alina Buinovskaja.

Stilinga ir patogu

Leidžiant vaikus į darželį svarbiausia, kad tiek mergaičių, tiek berniukų drabužėliai būtų patogūs ir praktiški. Neatsitiktinai tėveliai ypač atidžiai vertina drabužių kokybę, žiūri, kad jie lengvai skalbtųsi ir išlaikytų spalvą.

Stilistė tėvams parduotuvėse „Kidzone“ rekomendavo atkreipti dėmesį į „Mayoral“, „Coccodrillo“ bei „Name it“ gamintojų drabužius. Su jais vaikai atrodys stilingai ir jausis patogiai.

Moderniai interpretuojantis klasiką ispanų gamintojas „Mayoral“ kiekvieną sezoną vaikams pasiūlo elegantiškų mėlynų švarkelių ir kelnių, aplikacijomis puoštų sijonų, baltų marškinėlių ir žvarbesniam orui skirtų šiltesnių megztukų. O šį sezoną klasikinius drabužėlius papuošė naujausias tendencijas atitinkančiais raukinukais, gėlių aplikacijomis, languotais raštais.

„Coccodrillo“ gamintojai visiškai užpildo universalių laisvalaikio drabužių skalę vaikams nuo kūdikių iki 152 cm ūgio. Visos drabužių kolekcijos laisvai derinamos, todėl išsirinkus mergaitei timpes prie jų lengvai galima priderinti tuniką.

Mokyklinėje kolekcijoje „Coccodrillo“ siūlo tamsiai mėlynas ir juodas kelnes reguliuojamu liemeniu ir prie jų priderintus švarkus, klasikinius tamsiai mėlynus sijonus ir marškinėlius. Prie visos mokyklinės kolekcijos drabužių yra ir tinkantys aksesuarai, kojinės ar pėdkelnės. Taigi atvykus į vieną parduotuvę galima įsigyti visų reikiamų prekių.

Vertinantiems minimalistinį ir detalėmis neperkrautą skandinavišką stilių verta atkreipti dėmesį į danų prekės ženklo „Name it“ drabužėlius. Su jais patogiai jausis ir moksleiviai, ir darželinukai.

Batai turi būti patogūs ir kokybiški

Pašnekovė pastebėjo, kad nors mokyklose dažniausiai dėvimos uniformos, vis tiek tėveliai vaikams ieško pakaitinių drabužių: įvairiausių marškinėlių, užsegamų megztinių, tamsių kelnių ar sijonų.

Anot stilistės, mokyklai tinka įvairūs drabužiai: sijonai, suknelės, džinsai, tamsios reguliuojamo liemens kelnės, susegami megztiniai, polo marškinėliai, marškiniai, džinsiniai švarkeliai.

Be to, pasak A.Buinovskajos, vaikams reikėtų sportinių batų kasdienai. Jų tekstilinė medžiaga leidžia kojoms kvėpuoti, jie minkšti, lengvai lankstosi padas, juos avint patogu judėti. Dauguma batukų mažiesiems yra su jiems lengvai užsegamais užtrauktukais ir lipdukais. Tokių dažniausiai teiraujasi darželinukus ar pradinukus auginantys tėvai.

„Primigi“ ir „Bartek“ turi GORE-TEX technologiją, kuri užtikrina oro ir drėgmės pralaidumą, todėl vaikų kojytės nebus drėgnos. Batukų dizainas atitinka ir išrankiausių tėvelių norus: nuo mergaitiškų rožinių ar berniukiškų mėlynų iki stilingų blizgančių ar metalo detalių.

Stilistė pastebi, kad „Kidzone“ parduotuvėje tėvus džiugina itin didelis vidaus avalynės pasirinkimas, o vaikai randa mielų batukų, kurie įvairiai dekoruoti stilingomis detalėmis.

Perkant reikėtų tartis ir su vaiku

Žinoma, svarbu ir tai, kad drabužiai vaikams ne tik tiktų, bet ir patiktų, tad perkant aprangą svarbu paisyti ir būsimų jos vilkėtojų nuomonės.

Stilistė rekomendavo vaikiškus drabužius visada rinkti kartu su vaiku. Tik taip bus galima rasti tai, kas vaikams patiks ir ką jie mielai rengsis, o tėvai išvengs papildomų išlaidų.

„Šiais laikais vaikai turi savo nuomonę, todėl dažnai pasisako, kas jiems patinka ar patogu.

Tik tėvai turėtų vaikui suteikti informaciją apie drabužio kokybę ir praktiškumą. Taip vaikas įgaus gebėjimą rinktis kokybiškus, sau tinkančius bei praktiškus drabužius“, – patarė A.Buinovskaja.

Be to, atėjęs į parduotuvę kartu vaikas gali pasimatuoti drabužėlius. Taip pavyks rasti tinkamiausią dydį. Skirtingų gamintojų dydžiai turi savo niuansų: vieni – pamažinti, kiti – padidinti.

Kas šiuo metu madinga?

Kokie vaikiški drabužiai šiuo metu madingiausi?

A.Buinovskajos teigimu, stilius ir spalvų gama priklauso nuo vaiko amžiaus.

Tėvai nesuklys atidavę duoklę klasikai: mergaites puošdami mėlynos, rožinės, baltos ar pilkos spalvų drabužiais, o berniukus – mėlynos ir garstyčių spalvų deriniais.

Šiuo metu madingi metalo atspalvių – aukso ir sidabro – drabužėliai ir aksesuarai. Taip pat stilingai atrodo klostuoti sijonai, aplikacijomis ar karoliukais dekoruoti mergaitiški džinsai, langeliais ir gėlių motyvais marginti drabužėliai.

Berniukai atrodys stilingai suderinę languotus marškinius su tamsiais džinsais arba kelnėmis, taip pat su sportinio stiliaus drabužiais, puoštais gyvūnų tematikos piešiniais.

Jeigu vaiką reikia papuošti oficialiau, A.Buinovskaja siūlė kasdienį stilių derinti su oficialesniu: džinsus su marškinėliais bei švarkais, sijoną su kasdieniniais marškinėliais.

Tarp natūralumo ir sintetikos

Daugelis tėvų įsitikinę, kad drabužiai turi būti natūralios medžiagos – medvilniniai. O kaipgi sintetinė?

Stilistė pabrėžė, kad sintetinės medžiagos puikiai tinka lauko drabužiams. Svarbiausia, kad jos pasižymėtų tam tikromis techninėmis savybėmis: būtų nepralaidžios vandeniui, lengvos, sulaikančios šilumą ir neperpučiamos.

Tokių lauko drabužių rudens sezonui galima rasti „Kidzone“ parduotuvėse.

„Pagrindinė laisvalaikio drabužių medžiaga – medvilnė. Ji dažnai būna sumaišyta su elastanu, nes tokiu atveju medžiaga tampa tampresnė, lengviau skalbiama, o ir vaikai jaučiasi laisviau, nes drabužėliai jų nesuvaržo, leidžia lengvai šėlti“, – paaiškino A.Buinovskaja.

Ar verta mokėti už kokybę?

Perkant drabužius vaikams aktuali yra kaina. Žinodami, kad vaikai rūbą ar avalynę greitai išaugs, kai kurie tėvai kartais aukoja kokybę dėl mažesnės kainos.

Sakoma, kad drabužiai, kurie labai pigūs, greitai ir susidėvi, o tie, kurie kainuoja daugiau, patvaresni. Ar tiesa?

„Nereikėtų to laikyti taisykle, tačiau šiame pasakyme yra tiesos, – neabejojo stilistė. – Kaina priklauso ir nuo medžiagos kokybės, stiliaus, dekoro elementų ar funkcinių detalių. Iš kokybiškų medžiagų pasiūtus drabužius vaikai ir vilkės ilgiau, ir atrodys tvarkingiau.“

Kokybiškų drabužių gamintojai daugiau dėmesio skiria ne tik gaminio patogumui, bet ir madoms tendencijoms, šiuolaikiškumui. Tėvai kartais išsirenka vieną prekės ženklą ir visą laiką perka tik jo gaminius, nes jis jau yra pelnęs gerą vardą. Be to, jau maždaug nuo 6–7 metų vaikai, gal ir nevalingai, bet jau kuria savo identitetą pareikšdami, ko tikrai nenešios.

Tad perkant drabužius savo atžalai verta ne tik atsiklausti jos nuomonės, paisyti praktiškumo, bet ir pagalvoti, kur ir kada vaikas juos dėvės ir kokią žinutę įsigyto daikto prekės ženklas perduos aplinkiniams. Kartais išties verta įsigyti kokybiškesnį daiktą, kad ir už ne pačią mažiausią kainą, bet tarnaujantį ilgiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.