Popiežius Pranciškus pamatys įspūdingą Lietuvos vaikų kūrinį

Popiežiaus Pranciškaus vizitą Lietuvoje papuoš jau žinomų šalyje ir už jos ribų vaikų su negalia iš Kelmės specialiosios mokyklos ir Kelmės „Kražantės“ progimnazijos integracinio socialinio projekto išskirtinės vektorinės tapybos kūrinys perkeltas ant aitvaro – vėliavos net 70 kvadratinių metrų pločio – „Gėlės iš Angelų sodų“.

„Gėlės iš Angelų sodų“.<br> V.Kančausko nuotr.
„Gėlės iš Angelų sodų“.<br> V.Kančausko nuotr.
„Gėlės iš Angelų sodų“.<br> V.Kančausko nuotr.
„Gėlės iš Angelų sodų“.<br> V.Kančausko nuotr.
„Gėlės iš Angelų sodų“.<br> V.Kančausko nuotr.
„Gėlės iš Angelų sodų“.<br> V.Kančausko nuotr.
„Gėlės iš Angelų sodų“.<br> V.Kančausko nuotr.
„Gėlės iš Angelų sodų“.<br> V.Kančausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 21, 2018, 1:02 PM, atnaujinta Sep 22, 2021, 6:25 PM

Tūkstančius žiūrovų įvairiuose renginiuose ne tik Lietuvoje pavergę meniškais spalvų deriniais ir išradingumu, integracinio socialinio projekto „Laimės aitvaras“, kuriam vadovauja Kelmės specialiosios mokyklos vyresnysis specialusis pedagogas ir neformalaus vaikų švietimo Vektorinio piešimo ir fotografijos pagrindų būrelio vadovas Valdas Kančauskas, dalyviai buvo įvertinti Popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje organizacinės grupės.

„Prieš metus net nebūtume svajoję apie tai, kad mūsų piešinį – aitvarą pamatys net Popiežius Pranciškus. Nors mūsų nelengvame kūrybiniame kelyje pasitaikė ne viena maloni staigmena, ši galimybė – tikrai išskirtinė ir netikėta“, – prasitarė idėjos autorius V. Kančauskas.

Vaikų piešinys – aitvaras šią savaitę kils į dangų sekmadienį, rugsėjo 23 dieną net du kartus. Nuo 9 val. iki 12.30 val. aitvaras skries šalia Kauno Santakos parko per šventas Mišias, o nuo 16 val. iki 18 val. – Vilniaus Lukiškių aikštėje prie paminklo Okupacijų aukoms atminti per Šventojo Tėvo maldą.

Šios gražios iniciatyvos tikslas – viešinti vaikų su negalia galimybes, padėti jiems integruotis, nešti į visuomenę pozityvią informaciją, pritraukti pridėtinę vertę ir garsinti mūsų šalį bei Kelmės miestą. Galutinis projekto viešinimo tikslas yra konkreti pagalba konkrečioms šeimoms, turinčioms ypatingų vaikų, lėšų pritraukimu iš verslo atstovų, sveikatos ir socialinių fondų. Tai socialinis projektas, auginantis didesnį tikslą – rasti pagalbą tiems vaikams ir jų šeimoms, kaip, pvz., vasaros stovyklų apmokėjimą, dieninių ir naktinių slaugos paslaugų padengimą, medicininės buitinės įrangos nupirkimą (vonių, dušų, keltuvų, vežimėlių, įtvarų...), šeimos narių išvežimą atostogoms, vaikų su negalia individualaus švietimo – repetitorių samdymą bei užklasinių veiklų apmokėjimą ir t.t.

Šio unikalaus ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje projekto vadovas džiaugiasi, kad prie idėjos įgyvendinimo prisidėjo geriausi šalies aitvarų kėlimo meistrai iš Aitvarai.com – Tadas Surkys iš Kauno ir Donatas Dumskis iš Vilniaus, o piešinio – aitvaro pakėlimą parėmė kaunietis Gratas Baranauskas iš „Mood Event Management & Entertainment“.

Piešinio perkėlimo ant vėliavinio audinio rėmėjai – Kelmės verslininko Petro Račkausko UAB „Račkausko Agrotech“, UAB „Fungerta“ iš Kauno, Kelmės rajono savivaldybė, UAB „SIDC“ iš Klaipėdos, UAB „Žuvys“ iš Klaipėdos. Projekto informaciniai rėmėjai – portalas lrytas.lt, „We Love Lithuania“ iš Vilniaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.