Praėjusiais metais populiariausi vaikų vardai Lietuvoje – iš kultinio filmo

Praėjusiais metais Lietuvą, regis, buvo apnikusi „Žvaigždžių karų“ manija. Tėvystės ir motinystės rūpesčiais pradėjo gyventi lietuviai savo naujagimiams dažniausiai duodavo būtent šios kultinės kino sagos pagrindinių veikėjų – Lėjos ir Luko vardus.

 Praėjusiais metais lietuviai savo naujagimiams dažniausiai duodavo kultinės kino sagos pagrindinių veikėjų vardus.<br> 123rf nuotr.
 Praėjusiais metais lietuviai savo naujagimiams dažniausiai duodavo kultinės kino sagos pagrindinių veikėjų vardus.<br> 123rf nuotr.
 Šių metų dešimtukas.<br> Registrų centro inf.
 Šių metų dešimtukas.<br> Registrų centro inf.
Daugiau nuotraukų (2)

Registrų centro inf.

2019-04-05 09:02

Tiesa, šiemet ši įdomi tendencija nutrūko. Per pirmus tris šių metų mėnesius dažniausiai berniukui duodamu vardu tapo Dominykas, o Lėja ir toliau išlieka populiariausiu vardu gimus mergaitei.

Šią statistiką stebintis Registrų centras fiksuoja ir naujas tendencijas. Vis dažniau lietuviai savo naujagimius ėmė krikštyti Gabrieliaus, Augusto, Viltės ir Austėjos vardu. Šių vardų pernai tarp populiariausių nebuvo.

Rečiau berniukams imta duoti Jono ir Roko vardus, tarp mergaičių – ne toks populiarus tapo Liepos vardas.

Populiariausių berniukų vardų dešimtukas: Dominykas, Lukas, Jokūbas, Matas, Nojus, Herkus, Benas, Gabrielius, Kajus ir Augustas.

Mergaitėms dažniausiai šį ketvirtį duoti vardai: Lėja, Emilija, Luknė, Sofija, Amelija, Viltė, Gabija, Patricija, Kamilė, Saulė ir Austėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.