Džiugi naujiena: mamos turi ypatingų talentų

Emocinio intelekto specialistė Inga Jablonskė įsitikinusi, kad kiekviena moteris turi ypatingus talentus, kuriuos atsineša nuo gimimo, o motinystė padeda juos atrasti. Inga yra viena iš organizatorių ir iniciatorių balandžio 28 d. vyksiančios konferencijos „Sveika ir laiminga mama“, kurios metu dalinsis pranešimu, kas tie moterų talentai.

 Dažnai moterys būdamos motinystės atostogose nepelnytai nuvertinamos.<br> 123rf nuotr.
 Dažnai moterys būdamos motinystės atostogose nepelnytai nuvertinamos.<br> 123rf nuotr.
 I.Jablonskė.
 I.Jablonskė.
Daugiau nuotraukų (3)

Goda Prapuolenytė

Apr 11, 2019, 2:35 PM, atnaujinta Apr 12, 2019, 2:15 PM

Motinystė vysto talentus

„Kiekviena turi, tačiau, gaila, ne kiekviena juos realizuoja, sąmoningai išugdo ir paverčia ne tik duotybe, bet ir meistrišku įrankiu. Todėl konferencijoje dalinsiuosi pranešimu apie septynis super talentus, kuriuos ypač išvysto moteris tapdama mama“, – anonsuoja savo pranešimą Inga.

Ji įsitikinusi, kad dažnai moterys būdamos motinystės atostogose nepelnytai nuvertinamos, neva jos praranda socialinius ar profesinius įgūdžius.

„Noriu pakviesti moteris pažvelgti kitaip į buvimą su vaikeliu, nes tai ypatinga galimybė išvystyti savo talentus, tą savo kailiu patyriau aš pati. Kadangi labai sąmoningai žiūrėjau į buvimą kartu su sūnumi, pastebėjau, kad išsivystė tokie įgūdžiai ar, kaip aš vadinu, super talentai, kurių anksčiau nė nepastebėjau“, – šypteli ji.

Empatija padeda ir versle

Vienas ryškiausių talentų, kuriuos atpažinti gali daugelis moterų, yra empatija. Kiekviena mama žino, koks jausmas paimti savo kūdikį ant rankų pirmą kartą, kuomet jis toks mažutis ir trapus. O jeigu mama tapote pirmą kartą, turbūt jus kankino ne viena abejonė ar pavyks susitvarkyti, kaip sužinosite, kada mažylis alkanas ar jam kažką skauda.

„Bet staiga viską supranti ir viską žinai. Tiek baimių, nežinomybės, bet mama savaime atranda atsakymą, kaip suteikti pačią geriausią aplinką ir sąlygas savo mažyliui. O tai yra neįtikėtinas mamos super talentas, kurį galima pritaikyti ir veiklose: darant karjerą, kuriant verslą, vystant projektus“, – įsitikinusi I.Jablonskė.

Pasak jos, būtent šis stiprus empatijos sugebėjimas jai itin padeda organizuojant konferenciją, nes ji lengvai jaučia, kuriuos lektorius kviesti, kokie pranešimai bus itin rezonansiniai ir naudingi kiekvienai.

Mylėk save kaip kūdikį

Žinoma, lengva kalbėti apie tuos talentus, kuriuos atranda kitos moterys, bet kyla natūralus klausimas, kaip juos galėtų išvystyti kiekviena mama? Inga įsitikinusi, kad nereikia jokių specialių mokymų ar sąlygų: „Reikia išmokti į save žiūrėti panašiu būdu, kaip mes žiūrime į kūdikį – su meile. Visada savo vaikuose stengiamės matyti potencialą, atskleisti jų talentą, suteikti sąlygas augti ir klestėti. O jeigu taip elgtumėmės su savimi pačia? Tiesiog žinokite, kad esate moteris, apdovanota daugybe talentų ir tiesiog reikia stebėti, kokie jie.“

I.Jablonskės patarimu, turėtume atidžiau vertinti savo poelgius, sprendimus ir situacijas į kurias patenkame. Greitai atrasite, kad, galbūt, netikėtai lengvai ėmėte ir išsprendėte kilusį konfliktą, problemą ir atrasite savo talentą.

„Dar vienas iš talentų – mamų multifunkciškumas. Juk puikiai žinote, kad mamos gali kokybiškai vienu metu daryti bent dešimt darbų. Tai irgi talentas, kurį galima pritaikyti! Jei stebėtume sąmoningai, nuolat aptiktumėme situacijas, kuriose pasielgėme nestandartiškai, įdomiai ir netikėtai sau, – drąsina specialistė. – Labai paprasta sakyti, kad aš nevykusi, nematyti tų savo duotybių. Pamilkite save, žiūrėkite lyg į savo kūdikį ir tikrai jas atrasite.“

Konferencijoje Ingos atrastus septynis talentus iliustruos video istorijos su tikromis moterimis, kurios atrado ir pritaikė savo super talentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.