„Sostų karų“ manija įsisuko į lietuvių protus: kiek vaikų pavadinama serialo vardais

Šią savaitę į ekranus grįžta šimtų milijonų gerbėjų dėmesį visame pasaulyje prikaustęs serialas „Sostų karai“ (angl. „Game of Thrones“). Pasaulį apnikusi manija į Lietuvą ritasi ne tik per socialinius tinklus, bet ją ima atspindėti ir palengva augantis tėvų noras savo vaikams duoti šio serialo herojų vardus.

 Nepaisant to, kad serialo veikėjų vardai yra lyg iš pasakos, neretai mistiniai, pasirodo, Lietuvoje galima sutikti ne vieną tokį vardą turintį asmenį.<br> 123rf nuotr.
 Nepaisant to, kad serialo veikėjų vardai yra lyg iš pasakos, neretai mistiniai, pasirodo, Lietuvoje galima sutikti ne vieną tokį vardą turintį asmenį.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2019, 3:29 PM

Nepaisant to, kad serialo veikėjų vardai yra lyg iš pasakos, neretai mistiniai, pasirodo, Lietuvoje galima sutikti ne vieną tokį vardą turintį asmenį.

Pasauliniu mastu populiarumu niekas neprilygsta Arijai, jauniausiajai Starkų giminės dukrai. Būtent šį vardą užsienyje tėvai dažniausiai suteikia savo naujagimiams. Kiek rečiau vaikams suteikiami Kalisės, Keitlinos, Sersėjos, Brienės, Sansos, Tiriono, Teono, Brano ar kitų herojų vardai, skelbia tarptautinė žiniasklaida.

Lietuva neatsilieka. Populiariausias šalyje, kaip ir visame pasaulyje, yra Arijos vardas. Registrų centro tvarkomame Gyventojų registre šį vardą turinčių mergaičių ir moterų skaičius perkopė 200. Kitų „Sostų karų“ veikėjų vardų Lietuvoje galima sutikti rečiau, tačiau keletas lietuvių puikuojasi Džono, Sansos, Melisandros ir Teono vardais.

Tiesa, „Sostų karų“ serialas neturėjo tokios įtakos Lietuvoje populiariausių vardų statistikoje, kaip, tikėtina, tai padarė kultinė kino saga „Žvaigždžių karai“. Sutapimas ar ne, bet būtent šio kino filmo herojų vardais lietuviai dažniausiai pavadina savo naujagimius. Luko ir Lėjos vardai 2018 metais dominavo naujai gimusių mergaičių ir berniukų vardų dešimtukuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.