Simonas Urbonas: kaip tėčiui tapti savo sūnaus superherojumi

Lietuvos supertėčiu vadinamas vilnietis viešųjų ryšių specialistas Simonas Urbonas socialiniame tinkle pasidalino mintimis apie tėvo ir sūnaus santykius. Siūlome susipažinti su jomis ir pasisemti įkvėpimo.

 S.Urbonas pasidalino mintimis apie tėvystę.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 S.Urbonas pasidalino mintimis apie tėvystę.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2019, 6:28 PM

„Tėtis yra ne tik savo princesės svajonių vyras, bet ir sūnaus didžiausias autoritetas. Tačiau tikriausiai daugelis net nepagalvoja, kokia didelė atsakomybė tas super herojaus titulas.

Tėvo ir sūnaus santykiai yra vienas svarbiausių ryšių vyro gyvenime. Nesvarbu, ar galvoje gražūs atsiminimai, ar tik neegzistuojančio tėvo figūra, bet tas vaikystės santykis turi didelės įtakos visam likusiam gyvenimui.

Nekalbėsiu apie pirminę vyro/tėčio pareigą nėštumo metu ar tik gimus kūdikiui. Manau, tai turi būti suprantama kiekvienam vyrui. Bet nuo tada, kai kūdikis virsta berniuku, prasideda didžioji pažinimų, pasitikėjimo, pamokų ir sąmoningumo kelionė, kurioje šalia mažo vaiko visada turi būti jo super herojus – tėtis.

Koks ateities pilietis, vyras, tėvas, žmogus išaugs, labai priklauso nuo to, koks realus didvyris šalia jo buvo vaikystėje.

Ir jums nereikia turėti kokių nors galių, kaip skraidyti, būti nematomu ar šaudyti iš akių, nes užteks, jei su sūnumi užkursite pirmąjį jo laužą, pamėtysite kamuolį. Išmesite sūnų iki pat žvaigždžių ar panešiosite ant kaklo.

Dainuosite viešumoje, lavindami jo drąsą. Kalbinsite moteris, mokydamas flirtuoti ir tik dviese žiūrėsite lenktynes. Leisite jam pasėdėti Porsche. Klausysitės jo. Pasimušite. Bėgsite. Leisite jam laimėti ir supažindinsite su pralaimėjimu.

Žaisite jo žaidimus. Bučiuosite jo mamą ir rodysite, kokia stipri yra meilė. Kalbėsitės. Pakeisite automobilio ratą, pasidarysite kardus.

Nemeluosite. Pasitikėsite. Leisite nukristi. Verksite kartu. Atsiprašysite. Mokysite gerų manierų. Duosite pavairuoti. Plauksite valtim ir žvejosite. Bučiuosite jį. Nueisite į sporto varžybas. Išmokysite švilpt. Nardysite. Lavinsite jo skonį. Apsikabinkite. Sportuosite ir skaitysite knygas.

Turėsite paslapčių ir kartu skusitės barzdą. Klausysite jo muzikos, kalbėsitės apie seksą, domėsitės jo draugais, juoksitės, būsite laimingas. Rodysite pagarbą. Vesitės pas savo vyrus ir kai jam Jūsų labiausiai reikės, niekada nepradingsite.

Yra milijonai neparašytų dalykų, kuriuos berniukai daro kartu, bet svarbiausia nepamiršti, kad ne spidermanas yra tikrasis jūsų sūnaus super herojus. Jūs. Ir mūsų (tėčių) tikslas to nepamiršti“, – rašė S.Urbonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?