Laiminga mama: „Matematikos užduotys mano sūnui – jau lengviau įkandamas riešutėlis“

Dauguma tėvų skundžiasi, kad jų vaikui sunkiai sekasi mokykloje – vienas negali susikaupti per pamokas, kitam sunku spręsti matematikos uždavinius, trečiam – tiesiog išmokti skaityti. Beveik kiekvienas mokinys turi savo silpnesnę pusę, kurią reikėtų patobulinti. O tam puikiai gali padėti moksliškai pagrįsta smegenų „treniruotė“.

 "Brain Gym" nuotr.
 "Brain Gym" nuotr.
 "Brain Gym" nuotr.
 "Brain Gym" nuotr.
 "Brain Gym" nuotr.
 "Brain Gym" nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 18, 2019, 10:54 AM

Moksliniai tyrimai patvirtina, kad smegenų treniravimas gali padėti tiek vaikams, tiek ir suaugusiems stiprinti silpnuosius kognityvinius įgūdžius. „BrainRx“ – vienintelis metodas, kuris stiprina visas 7 pagrindines kognityvines sritis, atsakingas už smegenų veiklą.

Vaikas buvo labai išsiblaškęs

„Mano sūnus, kaip ir dauguma jo amžiaus vaikų, buvo labai išsiblaškęs. Mokytis – jam nebuvo pats maloniausias užsiėmimas, – šypsosi klaipėdietė Monika (vardas pakeistas). – Rašydamas sūnus darė daug klaidų. O kiek ilgai vargome, kol jis išmoko skaityti! Kai sužinojome apie intelekto lavinimo centrą „Brain Gym“, labai apsidžiaugėme. Buvau apie jį skaičiusi ir girdėjusi iš draugės giminaitės pačių geriausių atsiliepimų. Nė nesvarstydama užrašiau sūnų į konsultaciją. Jam atliko Gibsono testą. Žinoma, testas parodė daug gerų vaiko savybių, tačiau atskleidė ir silpnąsias protines sritis, kurias reikėjo būtinai tobulinti. Kadangi tuo metu centro Klaipėdoje dar nebuvo, ryžausi sūnų vežioti kiekvieną savaitę į Vilnių.“

Laiminga mama greit pastebėjo teigiamus sūnaus pokyčius: vaikas vis labiau susikoncentruodavo, pradėjo aiškiau tarti žodžius, išmoko skaityti.

„Skaitymas jam nebėra kančia, o matematikos uždaviniai – jau daug lengviau įkandamas riešutėlis, – rezultatais džiaugiasi Monika. – Kiekviena diena mums dovanodavo džiugių naujienų. Jau po pirmojo mėnesio sūnus ėmė labiau pasitikėti savimi, atsirado motyvacija mokytis. Pradėjo pats savarankiškai ruošti namų darbus. Lengviau išmoksta naujus anglų kalbos žodžius. Pagerėjo ne tik rezultatai mokykloje, bet ir vaiko nuotaika. Po treniruočių centre jis mielai kimba daryti namų darbus be jokio priminimo ar paskatinimo. Nepaisant didelių kelionės išlaidų į Vilnių, laiko sąnaudų, investicija į vaiką buvo verta kiekvieno euro.“

Dabar moteris džiaugiasi, kad nebereikia sūnaus vežti į Vilnių – dėl didžiulio pajūrio gyventojų susidomėjimo smegenų treniruotėmis, centras atidarytas ir Klaipėdoje, jos gimtajame mieste. Į treniruotes atvažiuoja vaikai iš įvairiausių Lietuvos miestų: Palangos, Kretingos, Gargždų ir net Mažeikių.

Treniruotės primena žaidimus

„Pasireiškus dėmesio sutrikimo sindromui, būtina profesionali pagalba. Papildomos pamokos su korepetitoriumi taptų tik vaiko kankinimo priemone. Tokiu atveju reikia skirti intensyvias smegenų lavinimo treniruotes, kurios vaikams netgi atrodo linksmos ir primena žaidimą. Jie nepavargsta ir išlaiko dėmesį, o skirtingos technikos padeda geriau įsiminti bei greičiau pašalinti trūkumus. Centre išmėgintas metodikas mokiniai gali pritaikyti ir mokykloje ar kitose kasdienėse situacijose“, – patarimais dalijasi intelekto lavinimo centro „Brain Gym“ vadovė Domantė Padleckaitė.

Didelis dėmesys protinių įgūdžių lavinimo centre „Brain Gym“ skiriamas XXI amžiaus vaikams, neretai vadinamiems Y karta. Tokie vaikai pasižymi dideliu aktyvumu ir atvirumu naujovėms. Šiems vaikams sunkiau sekasi susikaupti, išlaikyti dėmesį, ilgiau nusėdėti vienoje vietoje, baigti pradėtą darbą.

„Brain Gym“ vadovė pastebėjo, kad dažnai tėvai, linkėdami savo vaikui tik gero, patys to nesuprasdami tik labiau apsunkina situaciją, dėl ko jų pastangos ir investicijos neduoda taip norimų rezultatų vaikui. Pasak „Brain Gym“ sertifikuotų trenerių, jei vaikui sunkiai sekasi spręsti matematikos uždavinius, nepavyksta sukoncentruoti dėmesio ar greitai išmokti mintinai eilėraščio, papildomos pamokos nepadės, reikia iš esmės spręsti problemas.

„Geriau pinigus į vaiko ugdymą investuoti tikslingai – lavinti jo protinius gebėjimus, ugdyti kognityvinius įgūdžius. Tėvai sutaupys ne tik pinigų korepetitoriams, bet ir brangaus laiko, nes rezultatai bus pasiekti keliskart greičiau ir efektyviau“, – patarimais dalijasi „Brain Gym“ vadovė D.Padleckaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.