Kaip netapti vien mama ir tėčiu: daugelis meilę sau painioja su egoizmu

Asmeninio augimo mentorė Andrė Amiya Pabarčiūtė jau 14 metų konsultuoja moteris ir dažnai pastebi, kad daugelis jų retai stengiasi mylėti save. Balandžio 28 dieną konferencijoje „Sveika ir laiminga mama“ Andrė dalinsis pranešimu „Kaip išvengti dramų santykiuose“.

 A.Pabarčiūtė.
 A.Pabarčiūtė.
 A.Pabarčiūtė.
 A.Pabarčiūtė.
 A.Pabarčiūtė.
 A.Pabarčiūtė.
 A.Pabarčiūtė.
 A.Pabarčiūtė.
 A.Pabarčiūtė.
 A.Pabarčiūtė.
 A.Pabarčiūtė.
 A.Pabarčiūtė.
Daugiau nuotraukų (6)

Goda Prapuolenytė

2019-04-23 15:29

Būtina mylėti save

„Meilė sau yra pagrindas meilės, kuria mes pradedame dalintis su kitais žmonėmis. Mums atrodo, kad meilė sau yra egoizmas, bet tai toli gražu nėra tiesa. Meilė sau yra labai teisingas ir sveikas santykis su savimi ir tuomet, su kitais, nes jei nemylime savęs, tuomet niekaip negalime dalintis meile ir tik tikėtis, kad mus kažkas mylės“, – teigia „SoulACTION“ ir „Moters Magijos Mokyklos“ įkūrėja, viena iš konferencijos „Sveika ir laiminga mama 2019“ organizatorių bei pranešėjų Andrė, žinoma Amiya slapyvardžiu.

Moteris pabrėžia, kad mylinti save moteris tampa pozityvesne, labiau subalansuota, patenkinta savimi, savo gyvenimu ir tada jau gali mylėti aplinkinius, kurie jai dažnai atrodo netobuli.

Meilė nėra jausmas

„Mes dažnai meilę maišome su emocijomis, jausmais, objektais ir aplinkybėmis. Ir dėl to neprisikasame prie pačios meilės priežasties, kuri slypi kiekvieno mūsų viduje, kaip prigimtinis resursas, kurį aktyvavus galime visuomet būti meilės būsenoje nepriklausomai nuo jokių aplinkybių, – įsitikinusi A.Pabarčiūtė. – Nesvarbu, tu esi santykiuose ar ne, o gal kažkas šalia tavęs vyksta nemalonaus, bet jei esi meilės būsenoje, ji gali aprėpti visą tavo gyvenimą ir tu joje gyveni.“

Esantys meilės būsenoje nejaučia emocinės distancijos su kitais žmonėmis, nes yra atviri ir kiekvieną situaciją priima, kaip iššūkį, kuriam reikia rasti sprendimą.

Netapkime tik mama ir tėčiu

Dažnai skyrybų atveju pora teigia, kad tiesiog tarp jų baigėsi meilė. A.Pabarčiūtė kalba, kad tai nėra įmanoma, nes meilė neišnyksta, tiesiog reikia išspręsti naują uždavinį, kaip būti ne tik vyru ir moterimi, bet mama ir tėčiu, draugais ir mylimaisiais.

„Jei patiri meilės būseną, nesvarbu, ar atsirado vaikas ar pasikeitė santykių dinamika – meilė išlieka. Todėl reikalingi sąmoningi kūrybiniai sprendimai, kaip integruoti naują atsiradusią situaciją ir pažiūrėti, kaip toliau galime puoselėti teigiamus jausmus, emocijas, artumą ir intymumą, kas dažnai įvyksta porai persikūnijus į tėčio ir mamos roles“, – šypteli Andrė.

Konferencijoje „Sveika ir laiminga mama“ Amiya moteris kvies sudalyvauti unikalioje paskaitoje, kurioje susijungs muzika, vizualiniai menai, patyrimai, meditacijos ir pranešimas į vieną reiškinį: „Moterys galės kartu keliauti per tą emocijų pasaulį, atlikti vidinę išsilaisvinimo terapiją iš požiūrio, kuris siaurina galimybes patirti meilę į požiūrį, kuris atveria meilės būseną ir padeda matyti visą pasaulį, santykius daug kartų plačiau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.