LEGO festivalyje apsilankė jau dešimtadalis Lietuvos gyventojų

Pirmą kartą Kaune surengtą LEGO festivalį, kurio akcentas – unikalių LEGO 3D skulptūrų paroda, jau aplankė daugiau kaip 300 tūkst. svečių – praktiškai kas dešimtas Lietuvos gyventojas.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-04-23 14:22

„LEGO festivalyje sulaukiame mokinių ekskursijų ne tik iš Kauno, bet ir kitų miestų, pastebime ir nemažai svečių iš Latvijos, Baltarusijos bei Rusijos. Ypatingai daug lankytojų užplūsta savaitgaliais ir nedarbo dienomis, kai vyksta daugybė konkursų ir žaidimų, kuriuose svečių laukia vertingos dovanos ir prizai“, – sako prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ rinkodaros direktorė Ieva Goštautaitė-Gedutė.

Nuo balandžio 6 d. Kauno prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ vykstančiame LEGO festivalyje eksponuojama oficiali LEGO kompanijos sukurta ir po visą pasaulį keliaujanti 3D skulptūrų paroda iš LEGO kaladėlių.

Svečiai gali pamatyti net 20 LEGO 3D figūrų, tarp jų ir 290 kg sveriančią LEGO gaisrininko kopiją, kuriai pastatyti reikėjo 320 valandų, animacinio filmo „Žaislų istorija“ personažus bei „Žvaigždžių karų“ herojus. LEGO parodos lankytojai gali ne tik įsiamžinti su visais parodos eksponatais, bet ir pabuvoti LEGO DUPLO varlės pilve bei apsilankyti LEGO istorijos ir įdomių faktų erdvėje. Eksponuojamoms skulptūroms surinkti prireikė beveik 2500 valandų ir daugiau nei tonos LEGO kaladėlių.

„Megoje“ eksponuojamos parodos pasididžiavimas – 8 sertifikuoti unikalūs LEGO įžymybių biustai iš belgų menininko ir kūrėjo Dirk Denoyelle asmeninės kolekcijos, kurių visame pasaulyje yra vos 15.

„Nors labiausiai skulptūromis žavisi vaikai, vis tik emocijų neslepia ir aplankyti jų atvykę suaugusieji. Vienas garsiausių žaidimų pasaulyje turi ištisas bendruomenes gerbėjų nuo mažiausių iki garbaus amžiaus kolekcionierių – vieni renka LEGO® figūrėles, kiti stato ištisus miestus, o treti kuria filmus. Supratome, kad LEGO fanų turime nemažai ir Lietuvoje“, – sako I. Gošautaitė-Gedutė.

LEGO festivalio lankytojų kasdien laukia ir įspūdingo dydžio LEGO žaidimų erdvė, kurioje įvairaus amžiaus vaikai gali ne tik žaisti su LEGO kaladėlėmis, bet ir sužinoti įdomių faktų apie žaislo istoriją. Savaitgaliais LEGO žaidimų erdvę papildo LEGO FRIENDS, LEGO DUPLO ir LEGO rungčių bei varžybų erdvės, o jose vyksta įvairiausi konkursai bei žaidimai, kurių metu galima laimėti LEGO prizus.

Pasak psichologų, prieš 70 metų pradėtas gaminti LEGO – ne tik vienas žinomiausių žaislų pasaulyje, bet ir labai naudingas, nes padeda vaikams lavinti smulkiąją motoriką, vaizduotę, loginį ir geometrinį mąstymą.

Šiuo metu jau pagaminta tiek LEGO kaladėlių, kad išdalinus jas visiems pasaulio gyventojams, kiekvienas gautų apie 90 detalių.

LEGO festivalis prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ vyks iki balandžio 28 d. Daugiau informacijos apie LEGO festivalį rasite www.mega.lt.

Įdomūs LEGO faktai:

· LEGO pavadinimas sudarytas iš dviejų daniškų žodžių „leg“ ir „godt“, kurių vertimas į lietuvių kalbą skambėtų kaip „žaisk smagiai“.

· LEGO Group istorija prasidėjo 1932 m. Danijos mieste Bilunde, kai dailidė Ole Kirk Christiansen iš atliekamų medžio atraižų nusprendė gaminti žaislus vaikams. Pirmoji kaladėlė konstruktoriui pagaminta 1949-aisiais, o tokia LEGO kaladėlė, kokia žaidžiame dabar, patentuota 1958-aisiais.

· šiuo metu pagaminta daugiau nei 4 mlrd. LEGO figūrėlių – jei jos būtų gyvos, sudarytų didžiausią skaičiumi tautą Žemėje.

· LEGO yra didžiausias padangų gamintojas pasaulyje – LEGO konstruktoriams per metus pagamina 400 mln. padangų, daugiau nei bet kuri kita įmonė, gaminanti tikriems automobiliams ar kitoms transporto priemonėms.

· Didžiausias statinys iš LEGO kaladėlių – Londono Tauerio tilto kopija, kurią 2016 m. pastatė kompanija „Land Rover“ pristatydama naują automobilio modelį. 13 m. aukščio statiniui sunaudota 5 805 846 LEGO kaladėlės.

· Didžiojoje Britanijoje pastatytas tikras namas iš 3,3 mln. LEGO® kaladėlių, kuriame yra net veikiantis tualetas ir vonia. Jį aplankiusiųjų teigimu, vienintelis namo trūkumas – labai kietos lovos.

· Norint pasiekti Mėnulį (atstumas nuo Žemės 384,4 tūkst. km), reiktų pastatyti bokštą iš 40 mlrd. LEGO® kaladėlių. Šiuo metu jų pagaminta keliolika kartų daugiau. Tiesa, šį bokštą reiktų papildomai sutvirtinti. Apskaičiuota, kad viena LEGO® kaladėlė nesideformavusi atlaikytų „tik“ 375 tūkst. LEGO® kaladėlių bokštą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.