Sūnaus problemos garsiai sportininkei lėmė didelius išbandymus

Donata Vištartaitė-Karalienė (30 m.) rankose jau senokai laiko ne irklus, o savo dvynius. Sportinių pergalių užgrūdinta irkluotoja jau įsitikino, kad motinystė – taip pat sudėtinga gyvenimo trasa.

2016-ieji irkluotojai buvo itin sėkmingi – Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse D.Vištartaitė iškovojo bronzos medalį ir ištekėjo už išrinktojo J.Karaliaus.<br>Nuotr. iš LR archyvo
2016-ieji irkluotojai buvo itin sėkmingi – Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse D.Vištartaitė iškovojo bronzos medalį ir ištekėjo už išrinktojo J.Karaliaus.<br>Nuotr. iš LR archyvo
 2016-ieji irkluotojai buvo itin sėkmingi – Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse D.Vištartaitė iškovojo bronzos medalį ir ištekėjo už išrinktojo J.Karaliaus.<br>Nuotr. iš LR archyvo
 2016-ieji irkluotojai buvo itin sėkmingi – Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse D.Vištartaitė iškovojo bronzos medalį ir ištekėjo už išrinktojo J.Karaliaus.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 15, 2019, 6:29 PM

Garsi irkluotoja D.Vištartaitė-Karalienė neabejojo – motinystė ją labai pakeitė – ne kiek išoriškai, kiek dvasiškai.

Lygindama ankstesnes savo nuotraukas su neseniai darytomis, kai ant rankų laikomi dvyniai Dovydas ir Povilas, Donata esminių išvaizdos skirtumų nepastebėjo, nors motinystė ją kaip reikiant sustiprino, užgrūdino.

„Nemažai laiko praėjo, natūraliai viskas pasikeitė. Nežinau, ar aš pati savo žvilgsnyje įžvelgiu tą pokytį?“ – svarstė pašnekovė.

Neretai moterys po gimdymo siekia atsinaujinti – pakeičia nors šukuoseną, bet sportininkei tai nerūpėjo. Nuo pat pradžių nėštumas nebuvo lengvas, tačiau motinystė Donatai anksčiau nebuvo patirta, moteris šią būseną vadino palaiminga.

2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojos dvyniai į pasaulį pasibeldė anksčiau, nei buvo planuota. Ankstukų Donata susilaukė 2018 metų lapkričio 22-ąją.

Ši diena dukart Europos ir vienąkart pasaulio čempionės gyvenimą visiškai pakeitė – 32-ąją nėštumo savaitę gimusiems sūnums reikėjo didelės globos, medikų priežiūros ir besąlygiškos meilės.

Net ir dabar irkluotoja negali per daug atsipalaiduoti ir ramiai kalbėti apie dešimties mėnesių dvynukus, nes vienas jų dažnai serga, tenka gulėti ligoninėje.

„Motinystė kiekvienai moteriai – labai didelis virsmas. Mano virsmas buvo labai lauktas, ir vaikučiai labai laukti. Aš labai mėgavausi nėštumu, kiek buvo įmanoma. Ir ta motinystė kitokia, nes gimė ankstukai.

Vienas berniukų serga, tad motinystės paragavau visų spalvų – daug ašarų, daug ligoninių. Su kai kuriais dalykais reikia susitaikyti, susigyventi. Dėl to kaip moteris tapau stipresnė“, – pasakojo D.Vištartaitė-Karalienė.

Vienam dvynių sunku kabintis į gyvenimą nuo pat gimimo, palyginti su broliuku, kuris dabar jau labai stiprus. Mažesnio nei brolis svorio gimusiam kūdikiui nelengva vytis ir jį, ir bendraamžius.

Mamai sunku dvyniams paskirstyti dėmesį – kai su vienu tenka gulėti ligoninėje, kitą prižiūri artimieji, auklė.

„Gaila, ne visada galiu būti su abiem vaikais, jie turi išsiskirti, kai vienas guli ligoninėje. Kartais pagaunu save galvojančią, kad turėčiau ką nors veikti su abiem vaikučiais, o su vienu užsiima kas nors kitas“, – kad dėl to graužiasi, neslėpė Donata.

Kai iš šalies žvelgia į irkluotojus, buvusią komandą, žinomą sportininkę aplanko prisiminimai. Bet Donata dabartinio gyvenimo etapo nekeistų į ankstesnį, nenorėtų dėl sporto pergalių atimti iš savo vaikų laiko, kurio dabar, atrodo, visada būna mažai.

„Nebelieka minčių grįžti į sportą, norisi visą laiką skirti vaikams“, – patikino į motinystę pasinėrusi D.Vištartaitė-Karalienė.

Donata džiaugėsi, kad prižiūrėti vaikus jai dažnai padeda anyta, jos puikiai sutaria.

Dar prieš vestuves Lietuvos irklavimo federacijos narė, jaunikio motina Rima Karalienė negailėjo gražių žodžių apie sūnaus Jono išrinktąją: „Man Donata – tarsi dar vienas vaikas.

Su ja mes puikiai sutariame, viena kitą labai mylime ir negalėčiau geresnės marčios įsivaizduoti. Tai – Dievo dovana.“

Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkė D.Vištartaitė ir buvęs irkluotojas, aviacijos srityje dirbantis dvejais metais jaunesnis J.Karalius susituokė prieš trejus metus Trakų Švč.Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčioje.

Tarsi pasakoje – po vestuvių Donata pasirinko vyro pavardę ir tapo Karaliene.

Pora draugavo dvejus metus. Juos suvedė irklavimas, todėl jų vestuvėse netrūko irklavimo akcentų: išėję iš bažnyčios jaunavedžiai turėjo pereiti „irklų koridoriumi“, pozavo nuotraukoms valtyje, irklavimo muziejuje.

Donatos išrinktojo giminė neatsiejama nuo šios sporto šakos.

Irklavo ir jo seneliai, ir tėvai, ir jų broliai, seserys, ir šių vaikai. Iš viso nuo 1949-ųjų – apie 30 trijų kartų giminaičių.

J.Karalius prieš penkerius metus metė irklavimą ir dirba aviacijos srityje, taip pat irklavimo treneriu. Jis ketverius metus studijavo Floridos technologijos institute aeronautikos mokslus, irklavo instituto aštuonvietę.

2011-aisiais Bostone Jonas su aštuonvietės draugais laimėjo vieną didžiausių pasaulyje regatų „Head Of The Charles“.

Į Lietuvą iš Jungtinių Valstijų J.Karalius grįžo 2013-aisiais.

Įleisti šaknis savoje šalyje lietuviui padėjo ir su žinoma irkluotoja sukurta šeima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.