„Kartu tikrai galime“: nemokami korepetitoriai – misija įmanoma

„Kartu tikrai galime“ – jau antrus metus skaičiuojanti ne pelno siekianti organizacija, teikianti nemokamą korepetitorių pagalbą vaikams. Pagrindinis projekto tikslas – suteikti galimybę kiekvienam moksleiviui siekti aukštesnių rezultatų mokantis, nepriklausomai nuo jo socialinės padėties, finansinių galimybių ar turimų pasiekimų.

 Organizacijos nuotr.
 Organizacijos nuotr.
 Organizacijos nuotr.
 Organizacijos nuotr.
 Organizacijos nuotr.
 Organizacijos nuotr.
Organizacijos nuotr. 
Organizacijos nuotr. 
 Organizacijos nuotr.
 Organizacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 9, 2019, 12:45 PM

Organizacija išsiskiria tuo, jog sekmadieniais gimnazistai, tampantys jaunaisiais mokytojais, padeda 5-8 klasių mokiniams užpildyti ugdymo(si) spragas. Savo laiko nepagailintys savanoriai gimnazistai įgauna daug patirties: jie mokosi užmegzti ryšį su jaunesniais, mokosi mokyti kitus ir tokiu būdu pasimatuoja mokytojo kėdę. Savanoriai dalyviams tampa pavyzdžiu, įneša įvairovės į įprastą mokymąsi, parodo, kad pagalbą galima gauti ne tik iš geriausių korepetitorių, o tiesiog iš padėti pasiruošusių gimnazistų.

Projekto savanoriai noriai dalinasi savo patirtimi bei nuomone, kodėl verta būti „Kartu tikrai galime“ dalimi: „KTG yra naudinga tiek mokiniams, kuriems reikia pagalbos, tiek mokiniams, kurie juos moko. Bemokydama kitus prisiminiau ir pasikartojau daug dalykų. Sekmadieniais keltis tikrai nelengva, bet užtikrinu, kad verta. Kiekvieną rytą motyvuoja mintis, kad kažkam padėsi, pabendrausi su naujais žmonėmis. Džiaugiuosi, kad galiu prisidėti prie šios savanorystės“ – pasakoja Ugnė Sirutavičiūtė.

„Ši organizacija suteikė galimybę susipažinti su nuostabiais bendraamžiais, suteikė galimybę bendrauti su dar jaunesniais, su kuriais niekada nebūčiau pagalvojusi, kad bendrausiu, ir parodė, kad padėdamas kitiems gali ne tik pats daug ko išmokti, bet kartu linksmai praleisti laiką. Gal ne viskas mums pavyksta tobulai, kartais ir elektroninės sistemos sutrinka, bet stengiamės judėti į priekį, diegti naujoves ir padaryti kuo daugiau“ – pridūrė viena iš projektą organizuojančių savanorių Saulė Rapalytė.

Su moksleiviais antrus metus projektą kuriantis ekspremjeras Algirdas Butkevičius sako, kad pagalbos mokantis tema yra kaip niekada aktuali. „Džiaugiuosi, kad yra rūpinamasi jaunesniais, kadangi tokiu būdu priartėjame prie skandinaviško ugdymo, kuris yra vertinamas kaip vienas pažangiausių pasaulyje. Užuot sutelkus visą dėmesį į kelis gabius mokinius, yra stengiamasi kelti bendrą mokymosi lygį, taigi svarbus tampa kiekvienas, ypač tas, kuriam reikia daugiau pagalbos. Smagu, kad tai daro patys jaunuoliai-savanoriai, o aš turiu galimybę tokiai veiklai išreikšti palaikymą. Jų planai dideli, nori kurti daugiau programų, dar daugiau padalinių, tai aš labai džiaugiuosi galėdamas jiems padėti, patarti.“

Per dvejus metus projektas išsiplėtė: prie pirmųjų miestų Vilniaus, Kauno, Marijampolės, Šiaulių ir Jonavos, prisijungė ir Klaipėda, Panevėžys, Alytus bei Vilkaviškis.

Visi susidomėję – tiek savanoriai, tiek jaunesni moksleiviai kviečiami prisijungti. Nauji veidai „Kartu tikrai galime“ visada laukiami, tereikia apsilankyti oficialiame organizacijos puslapyje www.kartutikraigalime.lt, kuriame galėsite su projektu susipažinti artimiau, bei užpildyti registraciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.