Drama Radviliškyje: namuose vieni šalo trys visiškai maži vaikai

Šaltuose namuose – visiškai vieni palikti trys mažutėliai vaikai: 2 metukų, 1 metukų ir vos 1,5 mėnesio. Tokį vaizdą Radviliškyje sekmadienio popietę išvydo Šiaulių apskrities policijos pareigūnai, nuvykę patikrinti gauto pranešimo.

 Visiškai vieni buvo palikti trys mažutėliai vaikai: 2 metukų, 1 metukų ir vos 1,5 mėnesio.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Visiškai vieni buvo palikti trys mažutėliai vaikai: 2 metukų, 1 metukų ir vos 1,5 mėnesio.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-11 15:08

Anonimas policijai pranešė, kad J.Basanavičiaus gatvės gyventoja, gimusi 1996 metais, girtauja ir neprižiūri savo vaikų.

Ant vyriausio, dvejų metų berniuko veido pareigūnai pastebėjo sužalojimus – mėlynes bei nubrozdinimus. Iškart buvo iškviesti vaiko teisių specialistai.

„Ten buvo trys maži vaikučiai. Juos radusi policija iškvietė Vaiko teisių budėtojus. Nuvažiavę budėtojai namus rado pakankamai šaltus.

Mamos nebuvo, bet ji greit parėjo. Jai buvo nustatytas lengvas – 0,95 promilės girtumas.

Mama buvo uždaryta į areštinę, o vaikučiai nuvežti medikų patikrai“, – portalui lrytas.lt pasakojo Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausiojo specialistė Šiaulių apskričiai Silva Šimkevičienė.

Kol kas nėra žinoma, kiek laiko vaikai šaltuose namuose praleido vieni. Kaip pranešė policija, dėl mėlynių ir nubrozdinimų ant vaiko veido pradėtas tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

„Į klausimą, ar vaikas galėjo susižaloti pats, ar jį sužalojo kas kitas, kol kas aiškaus atsakymo nėra“, – sakė S.Šimkevičienė.

Šeima vaiko teisėms buvo žinoma ir anksčiau, jai paslaugas teikė Radviliškio bendruomenės parapijos socialinių paslaugų centras. Priežastis, dėl kurios šeimą nuolat lankė specialistai, įvardijama kaip tėvystės įgūdžių stoka.

Šiuo metu vaikai yra ligoninėje, prižiūrimi medikų. Vėliau, pasak S.Šimkevičienės, bus vertinamas grėsmės lygis ir pagal tai imamasi veiksmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.