Seime juda į priekį lauko darželių įteisinimas

Seime juda į priekį sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pasiūlytas lauko darželių įteisinimas.

Ministerijos duomenimis, lauko darželių veikla pripažinta ir vykdoma Čekijoje, Jungtinėje Karalystėje, Skandinavijos šalyse, Vokietijoje, Austrijoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ministerijos duomenimis, lauko darželių veikla pripažinta ir vykdoma Čekijoje, Jungtinėje Karalystėje, Skandinavijos šalyse, Vokietijoje, Austrijoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2019, 8:40 AM

„Tai yra sprendimas, kuris leidžia tvarkingai įteisinti ir reglamentuoti lauko darželius, kurie de facto ir dabar egzistuoja, bet negali iš tiesų gauti higienos paso“, – šią savaitę Seime ragindamas balsuoti už pataisas sakė ministras.

Seimas apsvarstęs pritarė projektui, kuris įtvirtintų galimybę higienos pasą išduoti ne tik pastatui, bet ir žemės sklypui. Dar liko vienas balsavimas pataisai priimti.

„Tikrai norėčiau priminti, kad sąmoningos bendruomenės ir dabar tuos darželius kuria, atsiranda naujos vaikų ugdymo formos, jos yra patrauklesnės, kai kuriais atvejais tikrai palankesnės sveikatai“, – kalbėjo A. Veryga.

Ministras apgailestavo, kad lauko darželių įteisinimas užtruko, nes pirmą kartą teikiant Seimui didesniame pataisų pakete buvo atmestas.

Ministerijos duomenimis, lauko darželių veikla pripažinta ir vykdoma Čekijoje, Jungtinėje Karalystėje, Skandinavijos šalyse, Vokietijoje, Austrijoje. Šios ikimokyklinio ugdymo įstaigos vaikų ugdymą vykdo lauke, dažniausiai miške, parke ar panašioje aplinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.