Klaipėdietės drama: susigrąžinti ją norintis buvęs draugas ėmėsi baisaus keršto

Klaipėdietei Linai (28 m., pavardė redakcijai žinoma) šios dienos labai džiaugsmingos, nes jas vėl leidžia kartu su trimečiu sūneliu. O dar neseniai ji liejo ašaras ir prašė policijos bei Vaikų teisių atstovų, kad padėtų susigrąžinti vaiką, kurio jo tėvas nenorėjo grąžinti. Jeigu ne socialiniai tinklai, gali būti, kad dar ir dabar nebūtų jo atgavusi.

Lina įsitikinusi, kad vaiką buvęs jos gyvenimo draugas Kęstutis norėjo atimti, norėdamas susigrąžinti ją.<br>Lrytas.lt koliažas
Lina įsitikinusi, kad vaiką buvęs jos gyvenimo draugas Kęstutis norėjo atimti, norėdamas susigrąžinti ją.<br>Lrytas.lt koliažas
 Lina įsitikinusi, kad vaiką buvęs jos gyvenimo draugas Kęstutis norėjo atimti, norėdamas susigrąžinti ją.<br> 123rf asociatyvi nuotr. 
 Lina įsitikinusi, kad vaiką buvęs jos gyvenimo draugas Kęstutis norėjo atimti, norėdamas susigrąžinti ją.<br> 123rf asociatyvi nuotr. 
 Vaikui su tėčiu būti patikdavo, bet visgi jis norėjo grįžti pas mamą.<br> 123 rf asociatyvi nuotr.
 Vaikui su tėčiu būti patikdavo, bet visgi jis norėjo grįžti pas mamą.<br> 123 rf asociatyvi nuotr.
 Nuo savo vaiko tėvo Lina yra gavusi daugybę tokio stiliaus žinučių.
 Nuo savo vaiko tėvo Lina yra gavusi daugybę tokio stiliaus žinučių.
 Nuo savo vaiko tėvo Lina yra gavusi daugybę tokio stiliaus žinučių.
 Nuo savo vaiko tėvo Lina yra gavusi daugybę tokio stiliaus žinučių.
 Nuo savo vaiko tėvo Lina yra gavusi daugybę tokio stiliaus žinučių.
 Nuo savo vaiko tėvo Lina yra gavusi daugybę tokio stiliaus žinučių.
 Nuo savo vaiko tėvo Lina yra gavusi daugybę tokio stiliaus žinučių.
 Nuo savo vaiko tėvo Lina yra gavusi daugybę tokio stiliaus žinučių.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Nov 18, 2019, 9:03 PM, atnaujinta Nov 18, 2019, 9:14 PM

Lina įsitikinusi, kad vaiką buvęs jos gyvenimo draugas Kęstutis norėjo atimti, norėdamas susigrąžinti ją. Jis jai ne kartą buvo rašęs, kad jei ji pas jį negrįš, atims vaiką, ir galiausiai spalio pabaigoje pamėgino tą padaryti. Štai viena iš vyro buvusiai draugei siųstų žinučių: „Turesi tragedija kokios da tikslei neturejei, as prasau paskutini syki pameginti susitaikyti“ (kalba netaisyta).

Iki tol Kęstutis su sūneliu bendravo pagal teismo nutartį: pasiimdavo jį kas antrą savaitgalį ir sekmadienį 18 val. grąžindavo. Tačiau spalio 27 d. moteris vaiko nesulaukė. Tuomet ji iškvietė policiją ir kitą dieną parašė pareiškimą dėl teismo nutarties nevykdymo.

O jos vyras policijai parašė pareiškimą, kad moteris vaiką muša. Policija apie tai pranešė vaiko teisių apsaugos tarnybai.

„Jo kaltinimai buvo melagingi, jis viską susigalvojo. Yra paskelbęs ir vaizdo įrašą, kur sūnus neva sako, kad ji muša, bet ten aiškiai matyti, kad vyras ragina vaiką taip sakyti. Juolab, kad mūsų sūnus dar aiškiai nekalba, žodžio „mušė“ jo žodyne nė nebuvo, tad kažin ar jis sugebėtų pats įtikinamai papasakoti tokią istoriją. Man ši istorija net primena Garliavos istoriją, kur vaikas irgi buvo primokytas šnekėti nesąmones“, – aiškino Lina.

Moteris supranta, kad į vyro rašytą pareiškimą tarnybos turėjo reaguoti, bet jai labai nepatiko tai, kaip tai vyko. „Man buvo sakyta, kad bus pradėtas ikiteisminis tyrimas. Bet dienos bėgo, o niekas neapklausė nei vaiko darželio auklėtojų, kurios tikrai būtų pasakiusios, kad nėra mačiusios smurto žymių, nei šeimos gydytojos, nei mūsų artimųjų ar kaimynų. Nebuvo atlikta ir vaiko medicininė apžiūra“, – pasakojo moteris.

Lina įsitikinusi, kad tokiais jautriais atvejais tarnybos turėtų reaguoti greitai – juk mažam vaikui buvimas svetimoje aplinkoje be žmonių, prie kurių jis įpratęs, sukelia didelį stresą ir gali turėti neigiamų pasekmių. Tačiau paskambinusi į policiją ar Vaiko teisių apsaugos skyrių ji vis išgirsdavo, kad reikia palaukti.

Galiausiai Lina neapsikentusi pateikė savą įvykių versiją socialiniame tinkle. Ko gero, būtent tai viską išjudino – netrukus buvo sušauktas vaiko teisių tarnybos posėdis ir sekančią dieną berniukas grąžintas mamai. „Jeigu ne viešumas, gali būti, kad savo vaiko neturėčiau dar ir dabar“, – sakė Lina.

Kai išsiilgęs trimetis po dviejų savaičių nesimatymo puolė mamai į glėbį, ašaromis apsipylė ne tik ji ir jos mama, bet ir situaciją stebėjusios Moterų krizių centro darbuotojos.

Lina sako, kad po dviejų savaičių nesimatymo buvo pasikeitęs: tapo uždaresnis, atrodė nusigandęs, be to, tapo lėtesnis, bėgiodamas dažniau griūdavo. „Manau, taip yra dėl to, kad būdamas su tėčiu mažai judėjo, nelankė darželio, vis sėdėjo prie kompiuterio ar telefono“, – aiškino mama.

Kalčiausias – alkoholis

Su vaiko tėvu Lina išsiskyrė prieš 1,5 metų. Tuo metu jie kartu gyveno ir vaiką augino Škotijoje. „Po skyrybų grįžome su sūnumi į Lietuvą. Pabėgau nuo savo sugyventinio, kadangi jis gėrė ir smurtavo prieš mane. Škotijos teismas jam buvo apribojęs teises artintis prie manęs dėl smurto artimoje aplinkoje. Jam buvo iškelta byla dėl fizinio ir psichologinio smurto mano atžvilgiu. Nuo paskutinio teismo, kuris turėjo įvykti Škotijoje, jis pabėgo į Lietuvą. Dabar jam įvažiuoti į Škotiją yra uždrausta. O jis ir toliau mane persekioja ir grasina, kad jei pas jį negrįšiu, atims vaiką. Jis mane šmeižia, kad aš vartoju alkoholį, narkotikus, kad būnu su kitais vyrais, nors aš tikrai gyvenu tvarkingai ir rūpinuosi savo sūneliu“, – pasakojo Lina.

Ji jau daugiau nei metus dirba vaikų darželyje Klaipėdoje. Ir iki emigracijos dirbo auklėtoja, o grįžusi gavo auklėtojos padėjėjos vietą, tai yra, padeda pedagogei rūpintis vaikučiais, turinčiais specialiųjų poreikių. Ir jos sūnelis lanko tą patį darželį, tik kitą jo grupę.

„Aš gyvenu su mūsų vaiku savo nuosavame bute, kur sudarytos visos sąlygos jam augti. Vaiko tėvas uždarbiauja užsienyje, kai grįžta į Lietuvą, gyvena pas savo motiną. Vaikų teisių darbuotojai pirmą kartą apsilankius patikrinti vaiko gyvenamąją vietą pas tėvą konstatavo, kad sąlygos yra netinkamos (buvo netvarka, nebuvo lovos, vaikas miegojo ant čiužinio ant grindų). Šią vasarą, kai pasiėmė vaiką savaitgaliui, jis gėrė, policija jam nustatė virš 2 promilių girtumą. Po šio pasibuvimo vaikas man buvo grąžintas sergantis, gydėmės infekcinėje ligoninėje. Tas atvejis padarė didelę traumą vaikui“, – liejo nuoskaudas mama, įsitikinusi, kad ypač vaikui pakenkė pastarasis dviejų savaičių išsiskyrimas.

Susitikinėti nebeleis

Lina pripažįsta, kad tėvas vaiką myli, nori su juo bendrauti, taip pat moka lėšas vaiko išlaikymui. Tačiau jai neramu dėl jo nesiliaujančių grasinimų, kad nori ją susigrąžinti, o jei ne, atims vaiką. Jis buvo atėjęs ir į jos namus Klaipėdoje, beldėsi į duris ir kėlė triukšmą. „Jaučiu nuolatinę grėsmę, baisu, kad gali nutikti nelaimė. Kai jis blaivus, dar įmanoma susišnekėti, bet išgeria – ir pradeda rašyti šlykščias žinutes, kaltinti mane nebūtais dalykais ir grasinti. Labai laukiu, kada jis vėl išvyks dirbti į užsienį – tada galėsiu ramiau atsipūsti“, – skundėsi Lina.

Dabar, kadangi tėvas buvo pažeidęs teismo nutartį, Lina jam susitikinėti su vaiku neleis ir sieks, kad teisme jų bendravimo tvarka būtų pakeista. Ji nori, kad tėvas su sūnumi galėtų bendrauti tik neutralioje aplinkoje, prižiūrint socialiniams darbuotojams. Be to, moteris ruošiasi paduoti buvusį draugą į teismą už šmeižtą ir labai norėtų, kad būtų priimta nutartis, draudžianti jam prie jos artintis, kaip jau buvo nuspręsta Škotijoje.

Tėvas kalbėti nepanoro

Lrytas.lt susisiekė ir su vaiko tėvu Kęstučiu, prašydamas pateikti savo poziciją. Šis situaciją komentuoti atsisakė, sakydamas: „Žurnalistai ir ji pati vis tiek šią istoriją išvarto taip, kaip jiems norisi, tai aš geriau patylėsiu. Savo poziciją jau išsakiau socialiniuose tinkluose.“

Tačiau socialiniuose tinkluose nepavyko aptikti aiškiai išdėstytos jo pozicijos, aptikome tik jo prie Linos pasakojimo prirašytus komentarus, pavyzdžiui, „jai ir buvo siūloma taikytis dėl vaiko, o ne su kuiliais prie jo darbuotis ir vaiką dar abiem mušti, matyt trukdė reikalus atlikinėti“ ar „vaiko mama pasiskelbė Škotijoj, kai išlindo galai apie jos išdavystes, kad ji nori skirtis ir išvažiuoja į Lt, nes aš neleidau jai kur***m eit Škotijoj!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.