Psichologas A.Kaluginas pataria: venkite epitetų apie penio dydį

Visi žmonės turi seksualinių kompleksų, tik ne visi juos savyje atpažįsta. Dėl to daug porų susvetimėja, išnyksta aistra. Taip mano psichologas Andrius Kaluginas (45 m.), neslepiantis, kad ir jis su drauge dailininke Svetlana Ovinova (44 m.) visa tai išgyveno. Intymaus gyvenimo paslaptimis pora dalijasi su visais.

A.Kaluginas ir S.Ovinova per penkerius draugystės metus patyrė ir džiugios palaimos, ir nusivylimo akimirkų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Kaluginas ir S.Ovinova per penkerius draugystės metus patyrė ir džiugios palaimos, ir nusivylimo akimirkų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2014, 7:06 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:37 AM

Andrius ir Svetlana per penkerius draugystės metus patyrė ir džiugios palaimos, ir nusivylimo akimirkų. Pora pastebėjo, kad jų ryšį gelbėja atviros diskusijos. Matydami, kad skyrybų daugėja, psichologas ir menininkė sugalvojo parašyti knygą, kuri padėtų partneriams suvokti ir sutramdyti seksualumo demonus.

A.Kaluginas rašo, o Svetlana, tuo pačiu metu įsitaisiusi kitame stalo gale, kuria būsimos knygos iliustracijas, ieško informacijos, renka anekdotus, susijusius su kompleksais.

Knygoje „Complexus amoris“ (išvertus iš lotynų k. – „Meilės kompleksai“) pora ketina pateikti apie šimtą vyrų ir moterų seksualinių kompleksų.

Vidinio įvaizdžio studijos vadovas, radijo laidos „Ant kušetės pas Kaluginą“ vedėjas, kūno psichoterapijos specialistas A.Kaluginas turi didelę psichologinio darbo praktiką. Dažniausiai žmonės kreipiasi dėl nesėkmingai besiklostančių meilės reikalų, seksualinių problemų, vienišumo šeimoje.

Kartą diskutuojant apie nedarnius santykius Svetlana lyg tarp kitko paklausė Andriaus: „Gal dėl visko kalti kompleksai? Juk tu turi nusimanyti apie žmonių silpnybes ir suprasti jų vidinius demonus?“

Tai Andrių privertė susimąstyti. Mąstydamas apie aplinkinius, jis gilinosi ir į save, suvokdamas, kad įvairiais gyvenimo tarpsniais taip pat turėjo įvairių kompleksų.

Psichologas ir dailininkė susipažino prieš penkerius metus Sankt Peterburge (Rusija) vienoje dailės parodoje, o po savaitės atsitiktinai susitiko operoje. Netrukus įsiplieskė jausmai.

„Tarpusavyje esame atviri. Sekso klausimai – ne išimtis. Žinome vienas kito seksualinius pageidavimus ir tabu. Tai padeda mums palaikyti puikų lytinį tonusą“, – kalbėjo A.Kaluginas.

Jis įsitikinęs, kad vyrų seksualumas yra trapesnis už moterų: „Vyrai tik atrodo stiprioji lytis, bet kai kalbama apie seksualumą, jie būna tarsi krištoliniai. Ne be reikalo penis vadinamas vyro pasididžiavimu. Tai tarsi vyro vėliava.

Jei sakysi, kad vyro raumenys silpnoki, nebus tragedija. Bet jei moteris po lytinio akto sakys: „Čia viskas?“, vyrui gali išsivystyti nepasitikėjimas.

Todėl moterims patariu vengti bet kokių epitetų apie penio dydį ir apie vyro lytinį pajėgumą.

Kaip vyras turėtų reaguoti išgirdęs: „Oi, parodyk man savo mažutį?“ arba „Oi, koks tavo galingas agregatas.“ Ir vienu, ir kitu atveju negerai. Juk jeigu vyras neturi didelio penio, išgirdęs epitetą apie galingą organą, gali nutarti, kad partnerė iš jo tyčiojasi.

Kaip tuomet kalbėtis?

Apie tai skaitykite „Lietuvos ryto“ šeštadienio žurnale “Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.