Kodėl moterys užmezga meilės romanus?

Septyni faktai apie moterų meilės romanus

Karšti meilės romanai neįsižiebia pietų pertraukos metu, o per Kalėdų vakarėlius, verslo pietus, įmonės kolektyvo išvykas.<br>123rf nuotr.
Karšti meilės romanai neįsižiebia pietų pertraukos metu, o per Kalėdų vakarėlius, verslo pietus, įmonės kolektyvo išvykas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2014, 5:59 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:43 PM

Septyni faktai apie moterų meilės romanus

Pirmosios mintys...

... apie meilės romaną atsiranda tuomet, kai partneris kasdieniame gyvenime tampa nedėmesingas. Moterims stipriosios lyties atstovo švelnumas ir bendri pokalbiai - tvirtos partnerystės požymis.

Bendras vakaras prie televizoriaus dar neįžiebia minties apie meilės romaną. Nepaisant to, poros, kurios dažniau išjungia mirguliuojančią „dėžę“ ir savo dėmesį bei laiką skiria partneriui, gali ramiau miegoti. Partnerė, kuri jaučiasi saugi ir rimtai vertinama, retai leidžiasi į meilės nuotykį.

Sąstingis lovoje...

... yra meilės romano „sukėlėjas“. Bet partnerės netenkina ne meilės žaidimų dažnumas ar trukmė, o neišsipildę seksualiniai troškimai. Getingeno Georgo Augusto universiteto psichologijos instituto tyrėjai išsiaiškino, kad 56 procentai dailiosios lyties seksualinių troškimų lieka neįvykdyti.

Tyrėjai nustatė: kalti abu partneriai, nes nesikalba lytinio gyvenimo temomis, gėdydamiesi ir bijodami sulaukti neigiamos partnerio reakcijos. Getingeno Georgo Augusto universiteto psichologijos instituto tyrėjų išvada buvo trumpa: partneriai privalo vienas kitu pasitikėti ir atvirai iškloti savo seksualines fantazijas ir troškimus. Tik tuomet nei vienas neieškos meilės nuotykių.

Geras draugas...

.... arba mielas kolega - su šiais vyriškiais moterys dažniausiai užmezga romaną, nes juos jau pažįsta, jais pasitiki ir mažiau jų varžosi. Beje, ir meilės nuotykiui su geru draugu ar kolega turi būti išskirtinė dingstis. Karšti meilės romanai neįsižiebia pietų pertraukos metu, o per Kalėdų vakarėlius, verslo pietus, įmonės kolektyvo išvykas.

Gražiausia...

... meilės romano dalis ta, kad moteriai vėl tenka pagrindinis vaidmuo. Silpnoji lytis nori būtų apgaubta stipriosios dėmesiu, švelnumu, turi pajusti, jog yra geidžiamos, mylimos ir trokštamos.

Viso šito nesulaukusi iš sutuoktinio ar ilgalaikio partnerio, moteris pradeda dairytis į šalis. Jei jos sutiktas vyriškis visu savo elgesiu parodo, jog ji seksualiai geidžiama, tuomet meilės romano metu moteris būna daug laisvesnė ir nevaržoma.

Kas kartą užmezgė meilės romaną...

... į jį panirs vėl. Ir tai nėra vien žodžiai. Getingeno psichologo Ragnaro Beero surengta apklausa atskleidė, kad 20 procentų respondentų turėjo daugiau nei vieną meilės romaną, dešimt procentų - tris. Tiesa, Ričmondo (Didžioji Britanija) universiteto specialistų apklausa parodė, kad meilės romaną vyrai atpažįsta greičiau nei moterys.

Beje...

... Moterys užmezga meilės romanus taip pat dažnai kaip ir vyrai. Tik jų elgesys kitoks. Stiprioji lytis mielai giriasi savo "užkariavimais", o moterys geriau vienumoje mėgaujasi patirtais malonumais. Mat gražiosios lyties atstovės veikiau galvoja apie galimas pasekmes, jei jų meilės romanas iškiltų į viešumą. Nepaisant naujų vilionių, dėl jų daugumas moterų nenori palikti savo partnerio. Daugiau nei 80 procentų prisipažįsta, kad jį myli.

Prakeikti septintieji metai...

... iš tikrųjų - tretieji. Jau po trejų metų padidėja noras patirti meilės romaną.

Parengė Monika Jakaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.