Kokia sekso poza geriausia, kai vyras kenčia nuo nugaros skausmo

Mokslininkai nustatė, kokia sekso poza geriausiai tinkama vyrams, kenčiantiems nuo nugaros skausmo. Jie paneigė paplitusią nuomonę, kad geriausia poza tokiais atvejais yra „šaukštelis“ (partneriai guli ant šono, vyras moteriai iš nugaros). Paaiškėjo, kad daugeliui porų kur kas geriau tinka „šuniuko“ poza, rašo „Daily Mail“.

Nemažai porų dėl varginančio nugaros skausmo iš viso atsisako sekso.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Nemažai porų dėl varginančio nugaros skausmo iš viso atsisako sekso.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2014, 2:16 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:32 PM

Kanados Voterlu universiteto mokslininkai kruopščiai ištyrė, kaip juda nugara per seksą. Dešimčiai porų išbandant penkias įprastas sekso pozas, judesiai buvo fiksuojami infraraudonųjų spindulių ir elektromagnetinėmis sistemomis, po to duomenys analizuojami.

Tuo pagrindu buvo suformuluotos rekomendacijos dėl įvairių sekso pozų ir „patikimos technikos“, atsižvelgiant į tai, kas sukelia vyro nugaros skausmą.

Išvadose vyrams, kuriems sunku sulenkti nugarą – tai yra, jie jaučia nugaros skausmą bandydami pasiekti rankomis kojų pirštus arba ilgą laiką sėdėdami, - rekomenduojama vietoj „šaukštelio“ pozos rinktis „šuniuko“ sekso pozą.

Taip pat mokslininkai vietoj judesių nugara pataria verčiau pabandyti judesius klubais.

Tyrimui vadovavusi Natalie Sidorkewicz sakė: „Iki šiol šaukštelio pozą gydytojai dažniausiai rekomenduodavo kaip vienintelė, kuri tinka visiems. Bet mes atradome, kad taip nėra.

Sekso pozicijos tinkamos esant vienokio pobūdžio nugaros skausmui, visai netinka esant kitokiam skausmui“.

Jai pritaria ir profesorius Stuartas McGillas. „Kiekvienas šeimos gydytojas jums pasakys, kad poros dažnai klausia, kaip susitvarkyti su nugaros skausmu per seksą ir po jo. Daugeliui porų visa tai net baigiasi celibatu, nes po vienos meilės nakties seka keli mėnesiai nugaros skausmų“, - sako gydytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.