A. Kaluginas: sekso prekės – sunku nustatyti, kas yra normalu

Knygos apie psichologinius ir seksualinius kompleksus autorius psichologas Andrius Kaluginas aiškino, jog nustatyti, ar erotinių prekių naudojimas yra normalu, ar ne – neįmanoma. Jis tai palygino su pieno gėrimu – vieniems tai kasdienis dalykas, kuris suteikia malonumo, o kitus gali supykinti vien nuo kvapo.

Ar verta kalbėti apie savo patirtį naudojant vibratorius, lubrikantus, ar verta garsiai išsakyti savo nuomonę – kiekvieno žmogaus reikalas.<br>123rf nuotr.
Ar verta kalbėti apie savo patirtį naudojant vibratorius, lubrikantus, ar verta garsiai išsakyti savo nuomonę – kiekvieno žmogaus reikalas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sabina Adamovič

2015-02-12 16:34, atnaujinta 2018-01-13 09:33

A.Kaluginas teigė, jog sekso žaislai gali padėti pasitenkinti, o gali net pakenkti. Kokiu būdu?

Jeigu moteris nejaučia orgazmo, o žaislai padeda tai įgyvendinti – puiku. Tačiau, jeigu nupirkusi nemažai pasitenkinimui skirtų prekių moteris nejaučia visiškai jokio pasitenkinimo, tai gali dar labiau sužlugdyti jos viltis.

Kiekvienas žmogus yra individualus, todėl sunku nustatyti, kas yra normalu, o kas ne. Tačiau egzistuoja tam tikri dalykai, kurie reiškia nukrypimus. Jeigu vyras itin dažnai pasitenkina „gumine moterimi“ ir vėliau tai tampa įpročiu, kuris trukdo gyventi – tai jau yra negerai.

Jei priima tik žaislus, o ne moteris – tai jau problema. Liguistas potraukis jau reiškia nukrypimą, kurį reikia gydyti. Jei viskas vyksta proto ribose – nerimauti neverta.

Ar verta kalbėti apie savo patirtį naudojant vibratorius, lubrikantus, ar verta garsiai išsakyti savo nuomonę – kiekvieno žmogaus reikalas. Vieni kalba apie tai lyg apie pieną, kiti tyli.

Tačiau kaip kalbėti ir aptarinėti visus šiuos dalykus su artimu žmogumi? Psichologas A.Kaluginas tai aiškino savo knygoje „Complexus Amoris“. Psichologas pridūrė, kad neretai žmonės prekes įsigyja anonimiškai. Ypatingai, jeigu žmogus gyvena mažame mieste, vargu ar kreipsis į parduotuvę, kurios pardavėjai jį pažįsta. Tam šiais laikais yra internetas.

Psichologo A.Kalugino nuomone, erotinės prekės – ne vaistai. Kaip jau minėjo, jie gali padėti, o gali pakenkti, tačiau tai nėra vaistas, kuris gydo psichologines ar kitokios kilmės problemas.

Knygos „Complexus Amoris“ autorius girdėjo, jog populiariausia erotinė prekė – vibratorius, tačiau tokios informacijos nepakanka norint nustatyti, kurios lyties atstovai šia palaima naudojasi dažniau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.