Kas gali nutikti, kai vyresnio amžiaus poros dažnai mylisi?

Pažvelgus į ne pagal amžių jaunai atrodantį vyrą ar moterį galima daug ką nuspręsti apie jų seksualinį gyvenimą.

60 metų ribą perkopę vyrai ir moterys, kurie laikosi sveikos mitybos principų ir aktyviai mankštinasi, turi ir sveiką seksualinį apetitą.<br>123rf nuotr.
60 metų ribą perkopę vyrai ir moterys, kurie laikosi sveikos mitybos principų ir aktyviai mankštinasi, turi ir sveiką seksualinį apetitą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2015, 5:00 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 12:31 AM

Net ir moksliškai įrodyta, kad dažnai besimylintys žmonės bus jaunesni negu rodo jų paso duomenys. O tie, kurie neturi lytinių santykių metų metus, greičiau ir susensta.

Taip rašoma portale „elle.ru“, kurio publikacijoje nagrinėjami mažai žinomi faktai apie seksą.

Turbūt girdėjote posakius: „Įsimylėjęs žmogus atrodo jauniau“. „Seksas turi atjauninimo efektą“. „Gyvendami lytinį gyvenimą su savo partneriu galite išvengti ligų“.

Šiuose posakiuose yra daug tiesos – juk ir mokslininkai, ir seksologai pastebi, kad hormonai – galingas užtaisas. Jeigu partnerių hormonų pusiausvyros sutampa įmanoma išgelbėti net braškančią santuoką.

O gerontologijos srities mokslininkų eksperimentas įrodė, kad 60 metų ribą perkopę vyrai ir moterys, kurie laikosi sveikos mitybos principų ir aktyviai mankštinasi, turi ir sveiką seksualinį apetitą. Dėl tokio apetito jie atrodo žymiai jauniau už bendraamžius ir jaučiasi žymiai geriau.

O kodėl jie jaučiasi geriau? Todėl, kad seksas atpalaiduoja, sumažina streso lygį iki minimumo. Kadangi tai padeda ištrūkti iš streso gniaužtų, tai ir ligos nepuola. Netikite? Prisiminkite kitą posakį: „Visos ligos kyla dėl nervų“.

Tad verčiau mažiau nervinkitės, dažniau mėgaukite intymiomis akimirkomis su mylimu žmogumi. Jei būsite labai užimti darbe, o namuose apsikrovę buities rūpesčiais, nuo įtampos galite pabėgti – nerkite į sekso malonumus su savo partneriu. Seksas ne tik padeda atsiriboti nuo rūpesčių, bet ir mažina streso sukeltą kraujospūdį. Intymios akimirkos – puikus vaistas ir jaunystės eliksyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.